2010. július 27., kedd

Zöldborsó leves


Egy nagyon egyszerű leves, amit fel lehet dobni mondjuk sárgarépa golyókkal (ezeket nagyobb áruházakban lehet kapni) a levesbetéttel is lehet variálni. Nálunk most grízgaluskával készült.

Hozzávalók:
1/2 zacskó fagyasztott zöldborsó vagy friss zöldborsó
1 zacskó sárgarépa golyó vagy 2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

ételízesítő
8-10 szem egész bors

A grízgaluskához:
1 tojás
gríz
1 ek étolaj

A zöldségeket felteszem főzni, melybe a fehérrépát felkoztám és a hagymát egészben hagytam. Ízesítem a fűszerekkel és puhára főzőm a zöldségeket benne.
Amikor már majdnem elkészült a leves, akkor elkészítem a grízgaluskát is. Ehhez felverem a tojás egy csipet sóval (nem kell sok fűszer bele, mert a levesben fő majd meg, ami ízesítve van), hozzáadom az olajat, majd annyi grízt keverek hozzá, hogy lágy masszát kapjak (még összefollyon, ha megkeverem) Pár percre magára hagyom, hogy a gríz egy kicsit megszívja magát. A forrásban lévő levesbe szaggatom egy kanál segítségével -amit a levesbe megmelegítek előtte, így könnyebb szaggatni- a galuskát. Pár perc alatt megfőnek és tálalható is a leves.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails