2010. július 7., szerda

Rezgős túrógombóc


Nem is nagyon kell ehhez semmi "felvezetés", azt hiszem, hogy a neve is magáért beszél. Fontos, hogy melegen, frissen tálaljuk, mert akkor igazán finom, puha, rezgős...

Hozzávalók: (14 gombóchoz)
25 dkg túró
2 tojás
8 dkg margarin
kb 4 ek búzadara
1 csomag vaníliás cukor
zsemlemorzsa
4 dl tejföl
porcukor

A túrót áttörjük és hozzákeverjük a puha margarint, a 2 tojást, a vaníliás cukrot. Én mindezt botmixerrel hajtom végre, a túró is krémesebb lesz tőle és sokkal egyszerűbb. Annyi búzadarát keverek hozzá, hogy krémesen lágy masszát kapjak. Legalább 1-2 órát pihentetem (de még jobb ha több ideig tud állni) majd forrásban lévő enyhén sós vízbe főzöm meg a gombócokat, amikből vizes kézzel formázok kicsi gombócokat. Tanácsosabb inkább kisebb gombócokat főzni azért, hogy belül is átfőjjenek. A gombócok feljönnek a víz tetejére és újraforrástól számítva kb: 5-7 percig főzöm a gombócokat. Nagyon kell vigyázni, mert forrón elég törékeny a gombóc. Én tésztaszűrővel szedem ki őket, majd kevés olajon, világosra pirított zyemlemorzsába forgatom őket. Melegen és a porcukorral elkevert tejföllel meglocsolva tálalom. Nagyon finom málnával vagy más friss gyümölccsel tálalva is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails