2010. július 12., hétfő

Tengeri hal burgonya bundában



Én ezt az ételt is tengeri hallal szeretem elkészíteni, de édesvízi hallal is finom. Gyors és nagyon finom, nem kell külön köretet sem készíeti hozzá, mivel egyben sülnek.

Hozzávalók:
4 szelet Hekk filé
kb 20 dkg krumplipüré elkészítve
2 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyem

bors
5 dkg margarin

A halszeleteket sózom, borsozom és egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetem őket. Apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel megszórom.
Az elkészített krumplipürébe keverem a 2 tojás sárgáját, majd óvatosan hozzákeverem a kemény habbá felvert fehérjét is. A pürét a halszeletekre símítom, majd az olvasztott margarinnal meglocsolom a tetejét.
Előmelegített sütőbe teszem és 180 fokon kb 40 perc alatt megsütöm. Ha idő előtt bernulni kezdene a teteje, akkor alufóliával letakarom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails