2010. július 27., kedd

Juhtúrós pogácsa



Nagyon megkívántam a juhtúrót és gondoltam gyúrok belőle valamit. Ez a pogácsa lett belőle. Nem az a nagyon puha fajtából való, de nagyon finom lett és az utolsó darabig elfogyott.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1-2 ek étolaj
3 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 csipet cukor
20 dkg juhtúró
2 tk só
2 tojás (+ 1 tojás a kenéshez)
1/2 tk sütőpor
pici sajt a pogácsák tetejére

Az élesztől a langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk.
A puha margarinnal és az olajjal együtt összetörjük a juhtúrót. A tojásokkal együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a lisztet és az élesztőt is. Jól összegyúrjuk a tésztát és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Legalább 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát és kiszagatjuk a pogácsákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, ahol még egy kis ideig pihentetjük a sütés előtt. Tojással megkenjük a tetejüket és ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is.
Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük őket, amíg rózsaszínűre nem sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails