2010. július 1., csütörtök

Cserépedényben sült csirke zöldségágyon




Ez a recept tegnap fogant meg, amikor anyukámmal beszélgettem receptekről a strandon. Nagyon szerettem volna valami zöldséges finomságot enni. A cserépedényt is szerettem volna ebbe a szerzeménybe bevonni és így született meg mára ez a fantasztikusan finom ebéd.

Hozzávalók 2 (+ egy gyermek) személyre:
4 db csirke alsó comb
1 fél csirkemell filé
1 nagyobb méretű cukkini
1 kisebb méretű padlizsán
6-8 szem koktél paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezslyem
pikáns fűszerkeverék
grillzöldség fűszersó
3-4 ek tejföl

A cserépedényt jó előre beáztatom. A húst befűszerezem a pikáns fűszerkeverékkel és a hűtőbe teszem, amíg a zöldségeket előkészítem, hogy a fűszer egy kicsit átjárja.
A cukkinit és a padlizsánt is nagyobb kockákra, a hagymát és petrezselymet apró kockákra darabolom. Egy pici olíva olajjal, a petrezselyemmel és a grillzöldség fűszersóval összeforgatom őket. A cseréptál aljára is egy pici olajat öntök és erre teszem a húsokat, majd szépen köré rendezem a zöldségeket. A tetejére rászóróm a paradicsomot, majd lefedem a cserépedény tetejével. 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt megsütöm, majd fedő nélkül szép ropogósra pirítom a husikat.
Sült burgonyával tálalom és a zöldségeket egy adag tejföllel locsolom meg a tányéron.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails