2010. július 12., hétfő

Sajtos csiga



Ez a sajtos csiga a családunk nagy kedvence. Ha együtt utazunk valamerre vagy nagyobb összejövetel van, akkor igen fontos, hogy ez is legyen a csipegetnivalók között. Előnye, hogy fagyasztható is, így előre elkészíthető és nem kell egész nap a konyhában állni, amikor frissen szeretnénk elkészíteni, csak kicsit megvárjuk, hogy kiengedjen és máris szeltelhető, süthető. Frissen a legfinomabb, de napok múlva is (ha esetleg maradna) finom.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tk só
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
20 dkg margarin
25-30 dkg sajt reszelve

A tésztához valókat összegyúrom, majd 4 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom őket kb 20x30 cm-es méretűre.
A krémhez megolvasztom a margarint a mikróban, majd a reszelt sajttal összekeverem. Mind a 4 lapot megkenem a krémmel, majd szorosan feltekerem őket. Letakarva a hűtőbe (mélyhűtőbe) teszem őket. Akár egy éjszakára is, de ha nincs rá idő, akkor a mélyhűtő is megteszi, mert úgy lehet jól szeletelni, ha kicsit keményebb. Vékony szeletekre vágjuk (kb 3-5 mm) a csigákat, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.

2 megjegyzés:

Emoke írta...

ez az? :) Ránézésre is finom. :)

Eszter írta...

Igenigen. Olyan jóóó, ropogós. Néha lefagyasztom a tekercset és előveszem, kienged egy kicsit, szeletelem és sütöm. Nyam!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails