2010. július 14., szerda

Padlizsánkrém


Itt a szezon, sok szép padlizsán mosolyogott rám a piacon.
A kenyérre kenhetős-mártogatós ételeket egyébként is nagyon szeretjük, így nem ellenkeztem velük.

Hozzávalók:
4 kisebb padlizsán
fél dl olívaolaj
2 ek joghurt
2-3 tk majonéz
2-3 tk mustár

bors
fél fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma

A padlizsánokat beteszem a sütőbe egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kb 40 perc alatt megsütőm őket. Jól összefonnyadnak, megfeketednek és megpuhulnak ez idő alatt, de a belseje nagyon szaftos lesz. Ha kihűltek, akkor késsel felvágom és kikaparom a belsejét a padlizsánoknak vagy lehúzom a héját.
Egy tálba vagy mixerbe teszzük, amihez hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Szükség szerint a lilahagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, majd összeturmixoljuk az egészet.
Jól behűtjük, mialatt az ízek is összeérnek és vajjal megkent pirítóssal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megcsináltam, isteni finom lett!;-)
Köszi a receptet!
Farkasné Mariann

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails