2010. július 15., csütörtök

Mákos guba, az örök szerelem



 



Az egyik kedvenc ételem a mákos guba, elég sűrűn szoktam készíteni, így nálunk nem csak Karácsonykor kerül az asztalra. Olyankor általában az édesapám készíti és az az igazi mákos guba számomra. Tőle tanultam a készítését, de az övénél nincs finomabb.
Én mindig az egyenes kifliből készítem, szerintem abból a legfinomabb.

Hozzávalók:
8 db kifli
10 dkg darált mák
kb 3-5 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
méz

A tejet felforralom. Közben a kifliket karikákra vágom és összekeverem a mákot a porcukorral. Ha a tej felforrt, akkor hozzákeverem a vaníliás cukrokat, majd a kifli karikákat (egyszerre csak 5-6 darabot) beledobálom a tejbe. Egy szűrőlapát segítségével kiszedem őket a tejből, miután egy kicsit megszívták magukat és kinyomom egy kicsit belőlük a tejet. Vigyázni kell, hogy se túl száraz, se nagyon elázott nem legyen a kifli. Egy nagyobb méretű tálba helyezem őket és megszórom a mákos-cukros keverékkel, majd így folytatom tovább és rétegezem egymásra a kifliket a mákkal.
Jó hidegen és mézzel lecsorgatva a tetejét tálalom.

Érdemes egy pillantást vetni egy igen ínycsiklandóan megkomponált gyönyörűen tálalt változatára is. 


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem fogod elhinni, pont most kerestük ezt mamámmal. Pusz Edina Vhelyről:))))

Eszter írta...

Remélem, hogy ízleni is fog! ;-)
Puszi: Eszti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails