2011. június 2., csütörtök

Juhtúrós krémmel töltött paprika


Mindig örülök, amikor valóban jó ízú, húsos paradicsompaprikával találkozom. Volt, amit csak magában fogyasztottunk, de persze nem bírtam ellenállni a kísértésnek, hogy egy egyszerűen ízesített (házi) juhtúrós krémmel töltsem meg őket.
Egy könnyű vacsorának is fogyasztható, de vendégváró fogásként is megállja a helyét, mert amellett, hogy finom, még mutatós is.

Hozzávalók: (a mennyiségek kb 2 db közepes méretű paprika töltésére vonatkoznak)
2 db paradicsompaprika
kb 10 dkg (lehetőleg házi) juhtúró
1 evőkanál tejföl
1-2 szál zöldhagyma
fél maréknyi apróra vágott, friss metélőhagyma

A paprikákat alaposan megmossuk, majd levágjuk mindegyik tetejét. Kivágjuk belőlük a magházat.
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel (a krém állaga ne legyen nagyon folyós) és az apróra darabolt hagymákkal.
A krémmel megtöltjük a paprikákat, visszatesszük a "kalapjukat", majd hűtőbe tesszük egy pár órára.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szeretjük, és nagyon szép lett a fotód.

Ottis írta...

Nagyon guszta tényleg, én meg paradicsomba töltöttem a juhtúrót :)

Eszter írta...

Köszönöm Kati! :-)

Ottis! Már került abba is, de mindenhogyan finom! :-)

Bianka írta...

Nagyon guszta, micsoda szép piros színe van

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails