2010. augusztus 9., hétfő

Csoki szalámi


Ez a recept is sütés nélkül készíthető el, nagyon egyszerűen. Több napig eláll (ha marad) azonban várni kell legalább egy fél napot, amíg megszívja magát rendesen a keksz. Nálunk van, hogy nem tud ennyit állni, mert hamarabb elkezdjük enni. :-) Annyiból jó, hogy nagy vendég"járás" esetén pár nappal előbb is elkészíthető.

Hozzávalók:
40 dkg háztartási keksz
1/2 dl rum vagy 1 tk rum aroma
1 kocka margarin (25 dkg)
1,5 dl tej
20 dkg cukor
3 dkg kakópor
1 ek liszt

A kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot és a kakót felfőzzük, legalább 5 percig. Beletesszük a feldarabolt margarint, megvárjuk, amíg teljesen felolvad a masszába és felforraljuk az egészet. Ha a rum helyett rum aromát használok, akkor ilyenkor teszem bele.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl a massza és folpack-al bélelt formába (pl: őzgerinc) öntjük. Esetleg egy rudat is formálhatunk belőle ha nincs formánk. Hűtőbe tesszük legalább egy fél napra, majd szeletelve tálaljuk.

Gazdagítható tetszés szerint mazsolával, dióval esetleg aszalt gyümölcsökkel is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails