2010. augusztus 10., kedd

Fehérboros-gombás ragu pirítóssal


Kezdésnek be kell vallanom, hogy ezt a fogást nem én, hanem a Férjem készítette el, de fel szerettem volna tenni ide. Mi ezt nem csak pirítósra kenve, hanem húsok mellé is szoktuk készíteni. Esetenként tejszínnel, tejföllel is meg lehet spékelni, úgy is nagyszerű.

Hozzávalók:
25 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
2 ek vaj
0,5-1 dl fehérbor

bors

A gombákat vékony szeletekre vágom, majd egy kevés vajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom. Hozzáteszem a gombát, összeforgatom, majd hozzáöntöm a fehérbort is. Fedő alatt puhára párolom, sóval, borssal ízesítem. A végén adok hozzá még egy kevés vajat, amitől gazdagabb lesz a ragu. Vajjal megkent pirítóssal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails