2010. október 24., vasárnap

Pradicsomos, gombás csirkemell ragu pirított fokhagymával


Ez az étel számomra maga a kánaán. Szinte csak kedvenc hozzávalók szerepelnek benne. Paradicsom, vajban aranybarnára sült fokhagyma, kakukkfű... és a kész ragut tejföllel jól meglocsolom a tányéron. Mennyei. Bár a recept nem saját (Stahl) de nagyon a magaménak érzem. A köret is tetszés szerint variálható hozzá. Nagyon finom héjában főtt-sült burgonyával vagy fűszeres steak burgonyával is akár.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell felkockázva
30-40 dkg csirekegomba apróra darabova
3 fej fokhagyma (nem tévedés, valóban ennyi kell)
1 nagy konzerv (40 dkg) hámozott paradicsom
1 kis konzerv sűrített paradicsom

bors
1 ek cukor
1 tk kakukkfű (szárított)
1 tk majoranna (szárított)
15 dkg vaj vagy margarin
2 ek olaj
1 dl vörösbor

A fokhagymákat miután megtisztítottuk egy serpenyőben elkezdjük prirítani 10 dkg margarinon. Fedő alatt és kis lángon, kb 15 perc alatt aranyszínűre pirulnak, néha kevergessük meg.
Közben a maradék margarinon és az olajon a felkockázott húst 2 részletben megpirítjuk, de csak addig, amíg egy kis színt nem kapnak (nem baj, ha nyers még a közepe) majd kiszedjük őket és ugyan abba a serpenyőbe tesszük a gombát. Miután átforgattuk egy kicsit a gombát is, visszatesszük rá a csirkemellet és felöntjük a borral. Miután kiforrta egy kicsit magát (főleg az alkohol) akkor hozzáöntjük az előzőleg botmixerrel pürésített darabolt paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, a cukrot és a többi fűszert is. Legalább 15 percig főzzük, vagy addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen.
A legvégén hozzáadjuk a puha, illatos, arany színű, pirított fokhagymákat is.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.

2 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon megtetszett ez az étel, vittem a receptet:) Köszi:)co

Roza írta...

El is készítettem és nagyon finom volt:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails