2010. október 12., kedd

Kaszinó tojás, fasírt gombóc



Sajnos nem készült közeli kép a kaszinó tojásról, de a következő alkalommal pótolni fogom. Cserébe szerepel a képen a fasírt gombóc. Ezek egyszerű kis fasírtgolyók és káposztába vagy kelkáposztáva szúrkálva fogpiszkálóval szerintem nagyszerűen mutat.
Nem volt elég időm fényképet készíteni, csak a vendégek érkezésekor, így sajnos nem lett tökéletes, de a lényeg látszódik.
Finom, mutatós és egyszerű vendégváró falatok.

Hozzávalók a kaszinótojáshoz: (14 darabhoz)
7 keményre főtt tojás
1 ek margarin
1 tk mustár
2 tk majonéz
1 nagy csipet szárított petrezselyem
1 ek tejföl

bors

A megfőtt tojásokat hosszában kettévágom és kiszedem a sárgáját, amit egy tálban összetörök. Hozzáadom a margarint, a majonézt, a mustárt, a petrezselymet és ízesítem sóval, borssal. Annyi tejfölt adok hozzá, amennyitől nem lesz túl lágy, de nagyon kemény sem a krém, kb 1 evőkanállal.
Csillagcsöves kinyomóba teszem a krémet és a tojásokba nyomom vissza.
Ha nincs ilyen kinyomónk, akkor egyszerű megoldás az is, hogy kis zacskóba vagy sütőpapírból készített kis tölcsérbe teszem a krémet, kivágom a zacskó vagy a papírtölcsér végét egy kicsit ollóval és úgy töltöm vissza a tojásokba.
Petrezselyemmel megszórva vagy egy kis kaviárral díszíthetjük még a tojásokat.

Az ígért képek a kaszinó tojásokról:

2 megjegyzés:

Erás írta...

Immmádom ezt a fasírt"sünit"... 1x régen - talán igaz se volt - készítettünk 1ütt is, Veled.... Emlékszel (lakásavató, jujjj-jujj)?!
Olllyyyan yoo volt!!!!!!

Eszter írta...

Bizony ám! DE komoly buli volt... :-))
Majd még megyünk ám hozzátok is lakást avatni! ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails