2010. október 2., szombat

Saslik


Ez is egy olyan recet, ami a szabadban grillezve, de akár a sütőben is elkészíthető. Könnyű, de laktató étel és tovább variálható tetszés és ízlés szerint.

Hozzávalók: (10 saslikhoz)
30-40 dkg csirkemell
1 szál lecsókolbász
szalonna
vöröshagyma
gomba
burgonya
koktélparadicsom

bors

A saslikhoz való pálcikákat vízbe áztatjuk rövid időre, így a sütés közben nem ég majd meg.
A csirkemellet és a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk.
A gombákat megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk.
Tetszőleges sorrendben felszúrkáljuk a hozzávalókat a nyársakra és ízlés szerint fűszerezzük őket.
Ha sütőben készítjük el, akkor érdemes a sütő tepsijére helyezni a rácsot és ezekre fektetni a saslikokat, majd először fólia alatt sütni. Ha már minden készre puhult, akkor érdemes megpirítani egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails