2010. augusztus 27., péntek

Paradicsomos húsgombóc


Ez az étel tényleg a 30 perc alatt elkészülő kategóriába tartozik. Gyorsan össze lehet dobni, amikor kevés időnk van és egy nem túl nehéz, de laktató ételt kapunk. Elkészíthető paradicsomlével, házilag készült befőzött paradicsommal, de ha csak az van kéznél, akkor konzerv paradicsom pürével is. Ebben az essetben én így készítettem el, de mi ezt a verziót szeretjük igazán.
Megtölthetünk paprikát is a töltelékkel, így megint egy kicsit más lesz az ízhatás, mert a paprikának is belefő az íze. Sokszor készítem vegyesen is, paprikával és gombócokkal együtt.

Hozzávalók a gombócokhoz: (2-3 főre)
30-40 dkg darált hús (sertés)
1/2 cs tasakos gyors rizs (főzés nélkül)
1 tojás

bors

Hozzávalók a paradicsom szószhoz:
3-4 kicsi paradicsom konzerv
a gombocok főzőleve (pár merőkanállal)

Először elkészítem a tölteléket, amihez összekeverem a darált húst a tojással, a rizzsel és ízlés szerint sózom, borsozom. Hagyom egy kicsit állni, majd sós, forrásban lévő vízbe dobom a közepes méretűre megformált gombócokat.
Amíg főnek a gombócok (a főzési idő kb 15-20 perc közepes lángon, hogy ne essenek szét), elkészítem a paradicsom szószt. Ehhez rántást készítek, majd hozzáteszem a paradicsom konzerveket és jól összekeverem. A gombócok főzőlevével hígítom fel a szószt tetszés szerinti sűrűségűre, majd jól kiforralom. Amikor megfőttek a gombócok, egy szűrőlapát segítségével kiveszem őket a vízből, majd beleteszem a szószba és óvatosan összekeverem őket. Melegen tálalom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm szépen a receptet!
Az én szinte semmit nem evő Ábelem, a paradicsomos gombócból megevett kettőt!:)
Nagyon jó blogod, gratulálok!
Timi

Eszter írta...

Szia Timi!
Köszönöm szépen a dícséretet és a véleményt is! ;-)
Nagyon örülök, hogy Áblnek így ízlett, remélem, hogy találsz még olyat a receptek között, aminek majd legalább ennyire fog örülni!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails