2012. március 23., péntek

Hotdog ropogós baconnel és sült hagymával


Ez a hotdog egy igazi házi változat kicsit felturbózva, mint ahogyan az eredetileg készül. Gyorsan elkészíthető és mondhatni meleg étel kerül az asztalra. Tetszés szerint variálható még plusz hozzávalókkal, akár zöldségekkel is.

Hozzávalók: (darabonként)
1 nagyobb méretű kifli
1 roppanós virsli (juhbeles)
2 szelet bacon
pár karika vöröshagyma
1 evőkanál tejföl
1 nagy csipet reszelt sajt



A roppanós virsli titka (olvasataim és tapasztalatom szerint is), hogy nem szabad forralva főzni. 60-80 fokos vízben, 2-3 perc alatt főzzük meg.
A bacont pár pillanat alatt ropogósra sütöm egy serpenyőben, kiszedem őket majd a visszamaradt zsiradékon a karikára szelt (szét is lehet szedni őket) hagymát is megpirítom.
A kiflit hosszában bevágom, majd a belsejükből egy keveset kiszedek, hogy legyen hely a tölteléknek. Megkenem a kiflik belsejét tejföllel, beleteszem a megfőtt virslit és a megsült bacont, hagymát. A tetejét beborítom a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben ráolvasztom a sajtot.
Még forrón tálalom és ízlés szerint majonéz, ketchup, mustár is kínálható hozzá.

3 megjegyzés:

egycsipet írta...

Hűű, szalonna! Muszáj kipróbálnom! Szoktam hasonló hotdogot készíteni, jóóó sok lilahagymával, zöldségekkel, de a bacon új és nagyon felcsigázott. Jegyzem, köszi! :))

M@rti írta...

Azt hittem ez olyan beugratós főcím. Mégsem torta! :-)

Eszter írta...

csipet! ;-) remélem ízleni fog!

Márti! nem, ez most tényleg nem torta volt! :-)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails