2011. szeptember 19., hétfő

Lazacos-kapribogyós szendvicskrém


A történet ott kezdődött, hogy családi körbe nünnepeltünk és nagyon finom sült lazacot ettünk. Kedves anyósom mindig annyi finom ételt készít, hogy ennek ellenére sem fogy el az asztalnál, rengeteget szoktunk belőle otthonra csomagolni. Így jött velünk haza egy pár szelet lazac is. Maradt még így is belőle otthon (itt fektetném a hangsúlyt a mennyiségre :-) ) amiből ez a nagyon finom szendvicskrém készült, mert kidobni semmiképpen nem szerettem volna, viszont mégsem ugyanzt ettük. Vendégváró fogásként, előételként is fantasztikus szerintem.

Hozzávalók:
2 szelet sült lazac
1 teáskanál kapribogyó
1 evőkanál majonéz (Nagyon finom kész majonézt használtam, amit a kedves szomszédaink szállítottak nekünk Szlovákiából. Nem tudom itthon miért nem kapni ilyen finomságot? Vagy csak Szeged "kicsi" ehhez?)
kevés só
fehér bors
pár csepp citromlé
tejföl ha szükséges


A lazacot villával összetöröm, a kapribogyót, a fűszereket és a majonézt is hozzáadom. Botmixerrel egy pillanatig összedolgozom, de csak annyira, hogy maradjanak benne kicsi darabkák is.
Tejföllel a kívánt állagra hígitom.
Kis pirítós szeleteket megkenek majonézzel, majd erre halmozom a krémet.

3 megjegyzés:

Petra írta...

Tényleg jó ötlet előételként bedobni. Nagyon guszta kis falatkák. :)))

Eszter írta...

Köszönöm szépen!

tejszínhab írta...

nyámi, nagyon jól hangzik és néz is ki:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails