2011. szeptember 26., hétfő

Sült fokhagymás póréhagyma krémleves


Ez a leves még a fogszabályozós történetemhez kapcsolódik, ugyanis még (mindig) a darabos ételek nem igazán mennek. Durván hangozhat elsőre a sok hagyma a levesbe, de minek után a fokhagyma a sütőben ropogósra -és félelmetesen jó illatúra-  sül, így veszít az erejéből, nem kell megijedni tőle.


Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
1 nagy fej fokhagyma
1 evőkanál liszt

bors
húsleves/zöldségleves alaplé


A fokhagymát félbevágjuk, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Ha megsült, megvárjuk amíg kihűl, majd óvatosan kinyomkodjuk a héjából.
A póréhagymát felkarikázzuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk.
Félrehűzzuk a tűzről, majd megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a fokhagymát és felöntjük annyi húsleves/zöldségleves alaplével, amennyi bőven ellepi.
Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, majd alaposan kiforraljuk.
Ha összeforrt a leves, akkor botmixerrel pürésítjük.
Sült hagymával díszíthetjük tálaláskor.

4 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon finom lehet. tetszik a recepted. :)))

Eszter írta...

Köszönöm Petra! Remélem ízleni is fog, ha kipróbálod! ;-)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, sült fokhagymás levest még nem ettem

Eszter írta...

Én is most próbáltam először, valami mesés íze lesz tőle!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails