2011. szeptember 14., szerda

Joghurt torta


Ezt a könnyű édességet a barátainkkal fogyasztottuk el egy kerti sütögetés alkalmával desszertként. Akkor málnával gazdagítottam, de ízlés szerint bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető.
Nagyon jól passzolt mellé a nagymamámtól kapott, házi főzésű szeder-málna dzsem.

Hozzávalók:
5x150 g johurt (lehet natúr is vagy a gyümölcshöz ízben hozzáillő is)
1 nagy csomag zselatin fix
1 nagy csomag zselatin
6 csapott evőkanál cukor (vagy ízlés szerinti mennyiség)
3 dl tejszín
30 dkg gyümölcs


A joghurtot összemelegítem a zselatinnal és a cukorral. Ha kihűlt, akkor hozzákeverem a gyümölcsöt.
A tejszínt kemény habbá verem, hozzákeverem a zselatin fix-et majd a kihűlt joghurtos krémmel óvatosan összeforgatom.
Egy tetszőleges formát folpack-kal kibélelek, majd beleöntöm a krémet.
Hűtőben pár órát hagyom dermedni, de akár egy éjszakát is.
Tálaláskor egyszerűen kiborítom a formából egy tányérra, majd a folpackot is eltávolítom róla (így lesz olyan erezetes a külseje).

A fotót egy mini formában készült változatról örökítettem meg, így akár több kis adagban is készíthető.

7 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Nagyon jóóóó! De a legjobban a gyűrött külseje tetszik.

M@rti írta...

Ez finom! Én sütibe szoktam még ezt a "krémet" használni. Nyáron a legjobb.

Petra írta...

Ezt az édességet nagyon szeretem. A tálalás guszta, mint mindig. :)))

Kati írta...

Csodás, én is szeretném kipróbálni.

Bianka írta...

Nagyon guszta, szeretem

Biró Anikó írta...

Nagyon jol nez ki....megkostolnam.:)

Eszter írta...

Köszönöm lányok! És elkészíteni is nagyon-nagyon egyszerű.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails