2011. szeptember 22., csütörtök

iPhone torta trüffel krémmel


Egy kedves kolleganőmnek készült ez a torta a születésnapjára. Még jobb úgy tortát készíteni, amikor személyesen is ismerem az Ünnepeltet. Először bajban voltam, mert úgy volt, hogy elutazunk azon a hétvégén, amikor ünnepelték a születésnapját, végül máshogyan alakult és volt elég időm a torta elkészítésére. Széles mosollyal az arcomon és bólogatva nyugtáztam, hogy egy iPhone tortát kéretek, mert valóban teli találat volt az Ünnepelt részére. :-)
A születésnapjára utalva "állítottam" be az időt a telefontortán és a naptárba is ez a jeles nap került. A hőmérséklet mutatta az ünnepelt számot. :-)
Sajnos most valamiért elbénáztam a fotózást és nem igazán készültek olyan jó képek. :-( Élőben szerintem sokkal jobban mutatott a torta. Nem készítettem még teljesen feketére burkolt tortát. Nagyon jól nézett ki szerintem. :-)
Belül trüffel krém lapult, meggyszemekkel gazdagítva. Én nem vagyok egy nagy csokoládé-krém fan, de ez a krém valami mesésen finomra sikerült! (másnap elkészítettem saját fogyasztásra is egy finom sütiben, majd ezt is posztolom) Köszönöm a receptet Farkas Vilmosnak, amire Mummy oldalán találtam rá.


Hozzávalók a trüffel krémhez:

900 ml tejszín
650 gr étcsokoládé (én Milka tejcsokoládét használtam)
90-100 gr cukor

A csokoládét vízgőz felett folyamatos kevergetés közben felolvasztom és egy másik edényben a tejszínt a cukorral együtt felforralom.
A felolvadt csokoládéhoz fokozatosan hozzákeverjük a tejszínt, majd lehűtjük és hűtőbe tesszük. Elvileg 1 éjszakára kellene a hűtőbe tenni, de én második alkalommal a mélyhűtőben hagytam legalább 2 órára és így is szuper lett.
Habverő géppel először a legkisebb fokozaton kezdjük el felverni a krémet, majd amikor már kezd egy kis tartása lenni, akkor emeljük a fordulatot. Figyelni kell rá, hogy ne verjük túl, mert akkor kicsapódhat.

18 megjegyzés:

egycsipet írta...

Anyáááááááám! :))

Eszter írta...

:-))))

Okki írta...

Ez aztán valóban iPhone. Szuper lett!!!

Le az összes kalappal! Ügyes vagy! :)

A trüffel krém pedig nagyon finomnak hangzik :)

Gabi, a tortatanonc írta...

A torta tényleg nagyon "ájfonos", a trüffel krém tényleg nagyon fincsi és tényleg figyelni kell arra, hogy ne verjük fel túlságosan, mert azzal tényleg elronthatjuk a krémet!
Eszter, megint szuperjót alkottál! Annyira örülök, hogy ilyen ügyes bloggerina barátnőm van és annyira örülök, hogy itt vagy a közelben! :)

Eszter írta...

Okki! Nagyon szépen köszönöm!

Gabi! Köszönöm Neked is, Tőled mindig külön öröm a dícséret és én is nagyon örülök Neked! ;-)

Adél írta...

De gyönyörű lett! Tökéletes !

Petra írta...

Wow! Tökéletes. :)))

giovanna írta...

LOOVE IT! GREAT JOB!

M@rti írta...

Teljesen élethű! Nagyon jóóó! Szép szabályosak a karaktereid rajta.

Katucikonyha, írta...

Nagyon szuper lett! Milyen remek ötlet, hogy az időt is a szülinaposhoz igazítottad, apróság, de nagyon kreatív! Nagyon szép a burkolás is.
A trüffel nagyon tuti, én imádom, étcsokival vagy fehérrel, mindenhogy isteni.

Eszter írta...

Köszönöm szépen mindenkinek! Örülök nagyon, hogy tetszik Nektek is! :-)

tejszínhab írta...

Na, a hercegem ezt imádná! Ő is "SZifon" őrült, de én ilyen szépen nem tudnám kivitelezni :))

Bianka írta...

Ez valami remekmű lett

Kati írta...

Csodás, valósághű, nagyon ügyes vagy.

trollanyu írta...

Wow, wow,szuper ügyes vagy:) Atrüffel krém pedig isteni lehet. Csak ámulok ezeken az új generációs tortákon, laptop, iPhone, de haladni kell a korral:)

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a torta, biztos kellett hozzá egy kis türelem! :)

Notburga írta...

Fantasztikus!!! Gratulálok!

Eszter írta...

Nagyon örülök, hogy így bezsebelhetem a sok kedves hozzászólást! Köszönöm Nektek! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails