2010. november 9., kedd

Kakaós piskóta (8 tojásos)


Ezt a piskóta receptet is közzé teszem, mert azt hiszem, hogy sűrűn fog szerepelni a repertoárban, ugyanis nagyon finom. Sokáig keresgéltem a megfelelő piskóta receptet, de valahogyan egyik sem volt az igazi, amíg e szerint a recept szerint el nem készítettem. Napok elteltével is nagyon puha marad a piskóta (szerintem azért, mert olaj van benne és nem margarin). Akkor sem esett össze, amikor rányitottam a sütő ajtót és egyáltalán nem bántam vele annyira óvatosan, amikor a kemény habot kevertem hozzá, mint "illene". Lehet, hogy itt a titok? Nem tudom, de az biztos, hogy szuper!

Hozzávalók: (26 cm-es formához)
8 tojás
24 dkg porcukor
4 ek olaj
4 ek langyos víz
20 dkg liszt
4 dkg (keserű) kakaópor
1 csomag sütőpor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét.
A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével.
A sárgájához felváltva hozzáadjuk kanalanként az olajat és a vizet és azokat jól elkeverjük.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a kemény tojás fehérje habot és a lisztes keveréket a sárgájához, jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal.
Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.

(a fényképen készült piskóta ennek az adagnak a fele és szögletes formában készült, a szerkezete miatt készítettem erről a fotót)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia! Meddig kell sutni 170 fokon, elomelegitett villanytuzhelyben kb? Nem legkevereses... Tudom, hogy tuti a recept :-), megis felek, hogy osszeesik, ha nyitogatom. Koszonom, ha valaszolsz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails