2010. szeptember 2., csütörtök

Zöldbableves


Egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető leves. Aki szereti eheti tejföllel is a tányérba szedve, de akár tejfölös habarással is elkészíthető vagy paprika nélkül. Variálható többféleképpen.

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab apróra vágva (lehet fagyasztott is)
3 db közepes méretű krumpli felkockázva
1 fej vöröshagya
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szál sárgarépa karikára vágva
1 kisebb szál fehérrépa karikára vágva

szemes bors
ételízesítő vagy 1 db zöldség leveskocka
pirospaprika
olaj és liszt a rántáshoz

A hagymát apró kockákra vágom, majd egy kevés olajon üvegesre párolom. A végén hozzáadom a vékony szeletekre vágott fokhagymát is, majd lehúzom a tűzről. Az előzőleg megtisztított, feldarabolt zöldségeket is hozzáadom, kicsit összeforgatom őket, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk. Ízlés szerint sózom, beleteszem a borsot és az ételízesítőt, majd fedő alatt főzöm.
Elkészítem a rántást a pirospaprikával, majd ha felforrt a leves, akkor a leves levével felhígítom egy kicsit a rántást és hozzákeverem a leveshez majd így főzöm készre a levest.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails