2014. augusztus 6., szerda

Sült padlizsán saláta


Mi tagadás, ez a saláta nem a könnyed, zsenge, ropogós, tavaszi salátás változatok közé tartozik. Annál inkább testesebb és karakteresebb, egy nagyon zseniális köret választás lehet. Ebben az esetben is lehet ajánlani mellé akár rizst is például vagy tetszőlegesen más köretet.
Grillezett vagy sült húsokhoz passzol leginkább.
A padlizsánt megsüthetjük hozzá grillen vagy sütőben, de akár egy kis olívaolajon is a serpenyőben.

Hozzávalók: (2-3 főre)

1 nagy padlizsán
1 kis doboz natúr joghurt
2-3 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 marék (sótlan) kesudió

bors
borsikafű

A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon).
A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük (óvatosan, hogy ne törjön szét nagyon) a joghurttal és a tejföllel majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük.
A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.





Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails