2014. augusztus 19., kedd

Zöldborsós gnocchi



Van, amikor nincs sok idő arra, hogy elkészítsük a vacsorát vagy adott esetben a másnapi ebédet. Így történt ez nálunk is, amikor ez az étel készült. Pedig már sikerült kikísérletezni a tökéletes, saját készítésű gnocchit is, de most csaltam, mert félkész terméket használtam ehhez a finomsághoz. Cserébe egy gyorsan elkészülő és tartalmas ebédet ehettünk másnap. A márványsajttól egy nagyon kellemes, pikáns ízt kap, de egyáltalán nem lesz domináns benne és a sonkával pedig a húsimádók is valamennyire elégedettek lehetnek. ;-)

Hozzávalók:
1 csomag félkész gnocchi
14 dkg szeletelt sonka
kb 15 dkg zöldborsó
2-3 szál zöldhagyma
1 db tömlős sajtkrém (natúr)
1 nagy doboz tejföl
kb 5 dkg márványsajt

bors

A sonkát nagyon apróra daraboljuk, a hagymát felkarikázzuk és egy kevés olajon elősütjük őket. Hozzáadjuk a sajtkrémet és a tejfölt majd egy kevés vizet öntünk hozzá. (érdemes a vizet fokozatosan, kis adagokban önteni hozzá, így be tudjuk állítani a sűrűségét)
Sóval és borssal fűszerezzük és ha felforrt, akkor hozzáadjuk a zöldborsót is. Pár percig fedő alatt főzzük amíg a borsó megpuhul és belemorzsoljuk a márványsajtot.
A gnocchit sós, forrásban lévő vízbe tesszük majd pár perc alatt készre főzzük és leszűrjük. A zöldborsós szószhoz keverjük és tálaljuk.

Tipp:
- ha az ételt csak másnap fogyasztjuk, akkor érdemes kicsit hígabbra hagyni a szószt.
- víz helyett tejszínt is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails