2011. március 1., kedd

Kókuszgolyó, ahogy én készítem


Lehet, hogy szentségtörés, de én cukrozott kakaóport szoktam használni, amikor kókuszgolyót készítek. Nincs benne baracklekvár sem meggybefőtt lé, hiszen meggy sincs benne. Így elmondható, hogy ez nem a hagyományos recept. Viszont nagyon finom és mindig szőrén-szálán eltűnik az összes kis kókuszreszelékben meghempergetett golyó.
Zárójelben azért leírom a cukrozatlan kakóporral készülő mennyiségeket is.

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
4-5 ek kakópor (ha cukrozatlan, akkor 3 ek)
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek cukor-ízlés szerint (ha cukrozatlan kakóport használunk, akkor 5 ek)
10 dkg lágy vaj vagy margarin
2 tk rum aroma
kb 4 dl tej
kókuszreszelék a hempergetéshez

Az hozzávalókat - a tej kivételével - összekeverjük, majd annyi tejet öntünk hozzá (fokozatosan), hogy összeálljon a massza és jól formázható legyen.
Enyhén nedves kézzel kis golyókat formázunk amiket a kókuszreszelékben megforgatunk.

8 megjegyzés:

chriesi írta...

De ellopnék egy párat! :)

Eszter írta...

ha maradt volna... ;-)

Latsia írta...

Én inkább gyónnék utána, de menném...
Csak már nincs, ahogy olvasom:-((
Következő alkalom?:-)

Ditta tortái írta...

Imádom!:-)

Gesztenye receptjei írta...

Eszter!
De jól néz ki:-))
Kisfiam imádja!

egycsipet írta...

Hagyományos vagy sem: a kókuszgolyó bárhogy jöhet! :)))

Eszter írta...

Latisa! Amint kikeveregtem a bacik okozta levertségen újra elkészítem, mert most még a kókuszreszeléket is nehezemre lenne elővenni. Szóljak? ;-)

Ditta, Gesztenye, egycsipet! Ugyeugye!??? Ez olyan finiii desszert!

Foodafok írta...

Ha nem is az összeset, de már viszek is belőle. Szuperek a golyócskák.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails