2011. március 21., hétfő

Prága újratöltve

Prága újratöltve. Mindenféle értelemben. Ugyanis volt szerencsém újra ellátogatni Prágába. Első találkozásom alkalmával-4 éve-szerelmes lettem ebbe a meseszép városba, ami tényleg egy mesevárosra hasonlít. Akkor (majdnem)minden nevezetességet megnéztünk, bár még most is sok-sok új dolgot láttunk. A mostani alkalommal úgy döntöttünk a barátainkkal, hogy elmélyülünk a cseh sörök világában és a jobbnál jobb ételek kíséretében megízleljük őket (nem csoda, ha sok újdonságot láttunk a városban!? :-) )
Igyekeztünk olyan helyekre is eljutni, ahol nem a rengeteg (magyar) turista tolong a pultok mellett. Sokkal érdekesebb olykor egy helyiek által látogatott hely.
Igyekszem egy pár képben átadni a hangulatot, a feelinget, de mindenkit bíztatok arra, hogy személyesen próbálja ki! (és itt most nem a városról készült fotóknak adok helyet, annak máshol lesz a helye)
Nagy szerelem volt a marinált sajtokkal való találkozás is. A marinálás során az ételeket (húsokat, zöldségeket, sajtokat...) fogyasztás előtt pácolják fűszerezett (savas) folyadékban. A folyadék összetétele változó lehet pl: ecet, citromlé, bor, olaj, stb.
Nagyon finomak voltak a füstölt húsok, a knédlik és a káposzta elkészítése is páratlanul finom volt.
Életem egyik legfinomabb (a 2. helyen állót is szintén Prágában ettem) gnocci-ját most ettem-pedig nem egy ritkán fogyasztott étel ez nálam- a papok éttermében.
A ropogós perecek utáni hajszám is kiváltotta a hozzá fűzött reményeket. Amikor is kérésemre csak a pult felé fejjel intett jel adta meg, hogy szabad a pálya. Ez a legkiválóbb sörkorcsolya, ami hihetetlenül ropogós. Biztosan felkutatom a receptet.
A csoki múzeumba már nem tértünk be, csak a kis boltba, ahol szem- és ízlelőbimbó kápráztató csodák voltak.
Azt hiszem, hogy egy fantasztikus kirándulás volt, nagyon jól éreztük magunkat és remélem eljutunk majd oda is jövőre, amit elterveztünk az egyik leghangulatosabb helyen.


Egy nagyon kis hangulatos hely volt az óvárosban.


Az egyik leghangulatosabb hely volt, mi elneveztük e-klub-nak.


A medvéhez (ez a hely sokat változott az előző látogatásunk óta. Finom ételek és sok finom sör, 18%-os is, házi főzésű fekete sör!)
http://www.umedvidku.cz/


Nagyon finom marinált sajtok (a felső kép U kocoura-A kandúrhoz nevű helyen készült)A hihetelenül finom, ropgós perecsajtok a kirakatban (természetesen ettünk is amolyan iggggazi nagyonbüdösésnagyonfinom sajtot is)


A legfinomabb gnocci a papoknál, spenóttal, szárított sonkával és baconnel, hagymával, fokhagymával és paradicsom szósszal, parmezánnal szórva.


Ezt az italt a szomszéd asztalnál fogyasztották. Szuper jól nézett ki.


Ez is a papoknál készült, pizza.


Absinth shop mindenféle érdekeséggel, kukacos és bogaras verziókban is. Meg még sorolhatnám.


A csokoládé múzeum boltjában.


Kürtős kalács készítés közben.

5 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Nagyon hangulatos fotók. Még nem jártam Prágában, de már készülök:)

Chef Viki írta...

I love Prága :-) Meg a jóóóóóóóó kis barna sör (Krusovice)!!

És hol van a Kisvakond??? Én hoztam egy hűtőmágnest, annyira édes :-DD Volt egy bolt valahol, csak Kisvakondot árult :-))

Gabi, a tortatanonc írta...

Ha Prágába megyek a csoki múzeumot tutira meglátogatom!!!
Eszter, meglepi van nálam, a legutóbbi bejegyzésemben megtalálod!!!

Eszter írta...

Chef Viki! Kisvakond most nem jött haza velünk. Mi fém hűtőmágneseket gyűjtünk, azt vettünk.

Gabi! Jupppiiiiii, köszönöm!

A kollega írta...

Szia,nézz átt hozzám :-) meglepi vár.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails