2011. március 4., péntek

Gyümölcsrizs


Valami egyszerű és könnyű desszertre gondoltam, amikor ezt a gyümölcsrizst készítettem. Ez pont olyan! Nekem nagyon ízlett egy kis erdei gyümölccsel gazdagítva.

(elkészült a második felvonás-gyümölcsrizs nyári verzióban, ITT megtekinthető)

Hozzávalók:
20 dkg rizs
5 dl tej
2 dl víz
3 cs vaníliás cukor
4 dl tejszín
3 ek cukor
1 csipet só
5 dkg vaj vagy margarin
20-30 dkg gyümölcs

A vizet felforraljuk és beletesszük a rizst. Addig főzzük, amíg az összes vizet magába nem szívja. Ekkor hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrokat (1 csomag vaníliás cukor a tejszínhez kell majd) és a sót, majd gyakran megkeverve kis lángon főzzük. Körülbelül félidőnél akár abba is hagyhatjuk a főzést és fedő alatt hagyjuk, hogy teljesen magába szívja a tejet. Ez a ráérősebb és kényelmesebb verzió ha van elég időnk.
A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk.
A margarint hozzákeverjük az elkészült rizshez és a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk.
Kis tálkákba, kelyhekbe szedjük a rizst, gyümölccsel rétegezve. Természetesen felolvasztott mirelit gyümölcsöt is használhatunk.
Tegyük hűtőbe egy pár órára, hogy jó hidegen tudjuk tálalni.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj nagyon guszta

María írta...

Én is valami ilyesmire vágyom már napok óta!! Pont ilyen finomra!!!

Foodafok írta...

Ez az igazi desszert.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails