2010. június 28., hétfő

Mustáros kéregben sült csirkemell


Ez az egyszerű és gyors recept úgy született, hogy éppen nem nagyon volt itthon semmi. Viszont volt csirkemell és mustár. Azóta az egyik kedvenccé nőtte ki magát, főleg a gyerkőc rajong érte.

Hozzávalók:
40-50 dkg csirkemell egészben
3-4 gerezd fokhagyma
3 tk magos mustár
3 tk mustár (síma)

bors
margarin
fél dl fehérbor

A csirkemellet lemossuk, szárazra töröljük. A szeletekre vágott fokhagymával sűrűn megtűzdeljük. Sózzuk, borsozzuk egy picit, majd az előzőleg összekevert mustárokkal szépen bekenjük a csirkemellet. Én ezt a már előre margarinnal kikent tűzálló tálban szoktam megtenni. Öntök hozzá finom fehérbort, majd lefedve előmelegített sütőbe teszem. Ha már megpuhult a husi, akkor leveszem a fóliát róla és kicsit megpirítom.
Mi krumplipürével szeretjük a legjobban és a szafjtával meglocsolva.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails