2014. június 16., hétfő

Fűszeres hagymás sült újkrumpli, az igazi tavaszi köret


Nem sok olyan ember van szerintem, aki ne szeretné ezt a tavaszi nagy kedvenc köretet (akár önálló étel is lehet, ahogy most nálunk is megesett egy kis salátával és mártogatóssal kiegészítve), a kis apró, ropogósra sült újkrumplit. Annyit sem érdemes vele bajlódni, hogy a héját eltávolítsuk, egy alapos dörzsölés is megteszi neki és irány a sütés! :-) A variáció és a lehetőségek tárháza végtelen ami a fűszerezését -na és az elkészítését- illeti, így bátran nyúljunk a fűszerek közé! Ez nem is igazából recept, mert annak annyira nem nevezhető, de azért érdemes megemlékezni róla a blogon is, mert szeretjük, szerettük. :-)
Kiváló köret húsok mellé, akár együtt sütve is, úgy is másik oldaláról tehet tanúbizonyságot ez a kis apróság a szaftos hússal karöltve.
Tavaszi miniatűr újkrumpli vadászatra fel (cél a 1,5 cm-es átmérő!!)! ;-)



Hozzávalók:
egy jó nagy adag mini újkrumpli (na jó, ha csak nagyobbacska darabokat sikerül levadásznunk, akkor azokat érdemes felezni vagy negyedelni)
sok gerezd fokhagyma
újhagyma és vöröshagyma vegyesen
fűszerek (só, bors, bármilyen fűszersó -jelen esetben grill keverék-, kakukkfű, stb... tetszés szerint)
olívaolaj

Az újkrumplikat alaposan megmossuk, ha szükséges akkor egy szivaccsal is átdörgölhetjük és egy tűzálló tálba tesszük őket. Ha szükséges, akkor a nagyobb darabokat érdemes elvágni, hogy egyszerre süljenek át. A megtisztított fokhagyma gerezdeket és a felkarikázott hagymákat is a tálba tesszük. Alaposan fűszerezzük és meglocsoljuk olíva olajjal. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-20 perc alatt ropogósra sütjük őket.


 Tipp:
- egy kis szárított chili még pikánsabbá teheti a krumplit.
- akár elő is főzhetjük a krumplikat (de nem kell megfőzni), majd úgy kezdhetjük a fűszerezést és a sütést.
- nálunk paradicsom saláta és tartármártás készült hozzá az egyszerűség jegyében. Mert ugye a kevesebb néha több. ;-)


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails