2012. június 27., szerda

Zöld-fehér esküvői torta és a 2. blogszületésnap



Az első esküvői tortám. :-))) Volt már olyan, amit közösen csináltunk ketten meg hárman. Mondjuk ezt sem teljesen egyedül készítettem, mert drága Gabi barátnőmet kértem meg, hogy segítsen. Féltem attól, hogy nem fog beférni a hűtőbe az 5 és fél emelet torta. Végül mégis befért... Gabit kértem meg arra, hogy a legalsó nagy kerek szintet süsse meg és töltse be nekem, így a szépen bevont tortát neki köszönhetem. Nagyon nagy köszönetet mondok azért Gabinak, a segítségért mindenféle szempontból! Ő is készített akkor egy esküvői tortát, így egymást biztattuk, támogattuk és erősítettük a készítés közben . :-)


Egy kedves visszatérő tortaszeretők kértek meg, hogy készítsem el életük Nagy Napjára az esküvői tortájukat. Nagyon nagy dolog ez nekem, de szerintem minden tortás nagy álma ez. Nagy bizalom és megtiszteltetés.
Nem is gondoltam, hogy mennyi-mennyi szervezkedés kell hozzá (egy magamfajta hobbiból tortát készítő emberkének). Első lépésként összeültünk a Menyasszonnyal és körvonalaztuk, pontosítottuk az elképzeléseket. Szerencsére roppant egyszerűen ment. Zöld-fehér tortát szerettek volna és úgy álltunk fel a megbeszélés végén, hogy mindent lefixáltunk. A formát, a méretet, mindent.
Ízben a legfelső (2 és fél emelet) rész joghurtos erdei gyümölcsös, alatta gesztenye, az alatt trüffel krém majd a legalsó szint fekete erdei volt.
A torta állványt a tortához készíttettem, melyben egy kedves ismerősöm volt a segítségemre (itt is szeretnék nagy köszönetet mondani érte!), nagyon szuper állványt sikerült alkotni!
Az orchideák készítése is egészen új volt számomra,de a legvégén elégedetten nézegettem őket.



Persze azért nem sikerült olyan csodákat alkotnom, mint egyeseknek, van még mit tanulnom ezen a téren is.
Nagyon nagy élvezet volt a mintás részek díszítése. Kricky és Pixie is megerősítettek abban ahogy elképzeltem a festést a tortára, így nyugodtabban vágtam bele. :-)
A helyszínen raktuk össze a tortát, (megint) egy kisebb "hadsereget" alkottunk a létszámunkkal.  Nekem nagyon megnyugtató volt, hogy ott voltak szám szerint hárman is rajtam kívül. Nagyon nagy segítségemre volt Férj is, aki az állvány nagy tudója volt és az Ő segítségével raktuk össze a tortát, de természetesen mindenki segített közben.  A helyszínen már csak ezek után a szalagokat tettük fel a tortára és végső koronájaként az orchideákat. Elégedetten csodáltam a tortát és büszkeséggel nézek rá a mai napig (és még nagyon sokáig) az első esküvői tortámra. :-)






Úgy gondoltam, hogy a Blog 2. születésnapja nagyon jó alkalom, hogy ezzel a számomra is fontos tortával ünnepeljem meg Veletek együtt. Nem akarok most semmi statisztikai adattal bombázni senkit, de sokszor meglepődök és sokszor hihetetlen még a mai napig, hogy ennyien ellátogattok ide hozzám nap, mint nap. Köszönöm mindenkinek és remélem, hogy ezentúl is így lesz még nagyon-nagyon sokáig!
A nyáron már nem fogok tortákat készíteni (egészen a hűvösebb idő beálltáig, remélem addig nem is lesznek nagyon elvonási tüneteim), de azért van még jó pár torta, amit az elmúlt időszakban készítettem, de időhiány miatt még nem posztoltam, így azért a blog mégsem marad torta nélkül sem. Igyekszem így teret engedni a többi -nem tortás- receptnek is a blogon. Ebben a nagy hőségben már nem annyira élvezet a tortákat burkolni és nem szeretném, ha rossz élmény lenne, mindenképpen maradjon meg hobbi, amire imádattal gondolok és természetesen nagy szeretettel is csinálok.
Köszönöm a segítséget és a támogatást mindenkinek aki így vagy úgy érintett (remélem minden érintett tudja, aki csak olvassa) ebben az egész blogdologban és a tortás "őrületemben".

BOLDOG 2. BLOGSZÜLINAPOT! :-)))



17 megjegyzés:

Éva írta...

Csodás ez a torta! Szóhoz sem tudok jutni hogy mennyire ügyes vagy és ez számodra csak hobbi? Lányomnak a jövő hónapban lesz az esküvője, de ha csak a tortádnak egy részét megtudnám így csinálni nagyon örülnék! Blogszülinapodhoz szívből gratulálok! További sok sikert !!

Erika írta...

Gratulálok, gyönyörű ez a zöld orchideás torta!:)

tejszínhab írta...

Gratulálok a blogszülinaphoz, de leginkább a csodás tortához!!!:) El tudom képzelni a helyzetet, mert én is életem 1. esküvői tortáját készítettem nemrég (szintén zöld-fehérben, szintén orchideákkal). Igaz az "csak" 3 emeletes volt, de hirtelen minden összeesküdött ellenem, így méginkább becsülöm azt, aki ilyen hatalmas tortát tud alkotni mint te :)

Tortabirodalom-Orsi írta...

Eszter, ez a torta csodaszép! A festése különösen tetszik! Nagyon büszke lehetsz magadra!

Piszke írta...

Szépséges, ízléses, gyönyörű a torta- és mekkora munka egy ilyen! Gratulálok!

Eszter írta...

Nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm szépen! :-))

BarBI írta...

Gyönyörű szép! Gratulálok:)

Zsuzsi írta...

Hihetetlen gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!

Erzsébet " Lizi írta...

Leesett állal bámulom és gyönyörködök ebben a csodálatosan szép tortában.PROFI munka le a kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!

María írta...

A technika ördöge délelőtt megakadályozott, hogy bejegyzést hagyjak, remélem most sikerül.
Csodaszép tortát készítettél, nagyon ügyes vagy. Biztosan örült az ifjú pár, akinek az esküvőjén fő attrakció volt ez a csoda.
A blogszülinaphoz is szeretettel gratulálok.

Konyhavirtuóz írta...

Ez csodás lett, méltó a blogszülinaphoz! Azért nem szívesen vettem volna a kezembe ekkora tortát, jó nehéz lehetett.:)

Névtelen írta...

gratulalok ,gyonyoru

Eszter írta...

Köszönöm szépen mindenkinek! :-)))

marisz57 írta...

Gyönyörű a torta, és ti is nagyon helyesek vagytok Gabival!
Gratulálok a blogszülinaphoz, és további jó blogírást kívánok!

Pixie Pie írta...

Hát ezt gyönyörűen összehoztad/hoztátok. :) Szuper jó lett! Utólag is boldog blogszülinapot kívánok! :)

gionetta írta...

Naszóval! Ez azt hiszem, egy mestermű!!!Gratulálok hozzá, a közös munkához és a bloghoz. További sok sikert Neked/Nektek!

Eszter írta...

marisz, Pixie, gionetta! Köszönöm Nektek is! ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails