2014. április 23., szerda

Medvehagymás zsír

Sajnos lassan vége a medvehagyma szezonnak, ezért érdemes eltenni belőle későbbre is annak aki nagyon szereti. Én ezt a verziót választottam, mert a gyerkőc is nagyon szereti.
Kenyérre vagy pirítósra kenve is nagyon finom.


Hozzávalók:
házi zsír (liba- vagy kacsazsírral a legfinomabb)
friss medvehagyma felaprítva

A zsírt megolvasztjuk, de nagyon vigyázzunk, hogy éppen csak folyósra. Vegyük le a tűzről, majd a nagyon apróra felaprított (előzőleg megmosott) medvehagymát keverjük bele a felolvasztott zsírba. Ha szükséges, akkor ízlés szerint sózzuk.
Alaposan kimosott kis üvegekbe töltsük és hűtőben tároljuk.

TIPP:
- Én kb 2 evőkanál zsírhoz fél csomag medvehagymát használtam fel.
- Miután kihűlt, érdemes hűtőbe tenni és míg vissza nem "szilárdul" teljesen a zsír kiskanállal érdemes felkavarni, hogy  medvehagyma ne ülepedjen le az aljára.
- Érdemes kisebb méretű üvegekbe tölteni, majd hűtőben tárolni.
- Botmixerrel is össze lehet turmixolni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails