2014. április 24., csütörtök

Medvehagymás avokádókrém


Amíg lehet enni/venni friss medvehagymát használjátok ki! Sajnos most értem csak ide a blogra a medvehagymás receptekkel, de én még tegnap is vettem, úgyhogy beleférhet még. Ha esetleg már kifogytatok az ötletekből, akkor próbáljátok ki ezt a receptet is!

Hozzávalók: (2 főre)
1 darab érett avokádó
fél csokor medvehagyma
1 fél fej vöröshagyma lereszelve
1-2 evőkanál tejföl
fél tubus tömlős sajtkrém (natúr vagy zöldfűszeres, mind a kettővel finom)

bors


Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, majd kikaparjuk a héjából és egy tálban villával pépesítjük.
Hozzáadjuk a reszelt hagymát és a megmosott, apróra darabolt medvehagymát. Összekeverjük a sajtkrémmel és a tejföllel (ezzel a sűrűségét is be tudjuk állítani ízlés szerint), majd sóval és borssal fűszerezzük.
Kenyérrel (akár pirítóson) vagy kifli karikákra halmozva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails