2014. április 24., csütörtök
Medvehagymás avokádókrém
Amíg lehet enni/venni friss medvehagymát használjátok ki! Sajnos most értem csak ide a blogra a medvehagymás receptekkel, de én még tegnap is vettem, úgyhogy beleférhet még. Ha esetleg már kifogytatok az ötletekből, akkor próbáljátok ki ezt a receptet is!
Hozzávalók: (2 főre)
1 darab érett avokádó
fél csokor medvehagyma
1 fél fej vöröshagyma lereszelve
1-2 evőkanál tejföl
fél tubus tömlős sajtkrém (natúr vagy zöldfűszeres, mind a kettővel finom)
só
bors
Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, majd kikaparjuk a héjából és egy tálban villával pépesítjük.
Hozzáadjuk a reszelt hagymát és a megmosott, apróra darabolt medvehagymát. Összekeverjük a sajtkrémmel és a tejföllel (ezzel a sűrűségét is be tudjuk állítani ízlés szerint), majd sóval és borssal fűszerezzük.
Kenyérrel (akár pirítóson) vagy kifli karikákra halmozva tálaljuk.
Címkék:
Medvehagyma,
Reggeli és vacsora,
Vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése