2013. április 16., kedd

Medvehagymás omlett tekercs


Egy egyszerű reggeli vagy vacsora is készülhet némi medvehagyma és tojás párosításából. Készíthetjük egyszerű rántottaként is, az apróra vágott medvehagymát a tojáshoz keverve. Most egy kicsit extrább változatban készült el és nem is igényel több idő ráfordítást sem több ügyességet, így bátran készítsétek el! Igen mutatós látvány lesz a tányéron! ;-)

Hozzávalók:
tojás
(tojásonként 2 evőkanál tej)

egy kevés olaj
pár levél medvehagyma

A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejet majd ízlés szerint sózzuk.
Egy kevés olajat hevítünk majd a forró -teflon bevonatos- serpenyőbe öntjük a tojást. Alacsony hőfokon sütjük és ha már az alja megsült, akkor egy határozott mozdulattal és egy nagyobb fakanállal vagy palacsintasütő lapát segítségével megfordítjuk az omlettet és megsütjük a másik oldalát is.
A megmosott és leszárított medvehagymákat a megsült omlett tetejére terítjük (fontos, hogy befedje az egész omlett tetejét) majd feltekerjük az egészet, mint egy palacsintát.
Tányérra tesszük és felszeleteljük, majd tálaljuk.


Tipp: 
- érdemes inkább kisebb adagokban sütni az omlettet ha több személyre készítjük. Így nem lesz nagyon vastag sem és hamarabb átsül a tojás.
- hagyjuk egy kicsit hűlni a feltekerés után és csak utána szeleteljük, könnyebb dolgunk lesz.

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Jujj, már látom mi lesz a vacsora! Köszi az újabb szuper ötletet! :)

Eszter írta...

;-) Na, majd mesél, hogy ízlett!

Kati írta...

De jó:) Medvehagymám nincs, de vmivel kitalálom:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails