2013. március 26., kedd

Sós linzer a'la Húsvét



Nekem erről a sós süteményről az a finom "lakodalmas" omlós süti jut eszembe vagy amit a szomszédos kisboltban szoktam venni csak úgy elcsemegézni, amikor  meglátom és nem tudok ellenállni neki. Mindig ugyanolyan íze van, finom, omlós...
Ez az a sós, ami napok után is eteti magát és semmit nem veszít a finomságából. Tehát ebből az is következik, hogy fogyasztás előtt egy pár nappal is elkészíthető. 
Természetesen más formában is el lehet készíteni, csak most Húsvétosra vettük a figurát. :-)

Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg margarin
4 tojás sárgája
tejföl (amennyit felvesz, kb 1-2 evőkanál)
1 teáskanál só
1 tojás a kenéshez
magok a tetejére

 A lisztet egy tálban a margarinnal együtt elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá amennyivel összeáll a tészta. 
Lisztezett nyújtódeszkán kb fél cm vastagságúra nyújtjuk. 
Tetszőleges formákat szaggatunk belőle (Jelen esetben nyuszikat. Pogácsaszaggatóval egy kerek formát a fejének és egy levél formájú szaggatóval 1-1 fület. Tojással összeragaszthatóak ezek a részek a sütés előtt.) vagy akár csak felcsíkozzuk. 
A tetejüket megkenjük tojással és tetszőlegesen megszórjuk magokkal (napraforgó mag, tökmag, lennmag, szezámmag, stb...) vagy reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, sütőpapírra sorakoztatva kb 10-15 perc alatt megsütjük őket.



1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon helyesek a nyulaid! És a receptből ítélve finomak is. Most már csak az a kérdés, hogy kölcsönkérték-e a Télapó szánját, hogy elhozzák idén a Húsvétot? ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails