2012. augusztus 27., hétfő

Színátmenetes ekrü-orchideás torta



Nem is tudom hol kezdeni ennek a tortának a történetét. Annyira jó élmény és annyira hihetetlenül jó érzések kavarognak bennem, olyan igazi kerek az egész. :-)

Történt, hogy megkeresett a Menyasszony a tortával kapcsolatban. Itt most eltekintek a részletektől, de azt azért hozzáteszem, hogy Pixie-nek igaza van abban, amit pont most írt le és teljes mértékben egyet is értek vele: "A menyasszonyi torta készítőjének kiválasztása extra bizalmi feladat szerintem, úgyhogy nagyon megtisztelve éreztem magam és próbáltam is megfelelni, amennyire csak lehet."



Mivel a nyáron nem készítettem tortákat, féltem attól, hogy kimentem a gyakorlatból így extrán felkészültem lelkileg a tortára. Sikerült pont az egyik legnagyobb meleget kifogni a nyáron ami szerintem minden tortás rémálma.
Szerencsére a virágokat már másfél héttel előre elkészítettem  a tortára. Nagyon egyértelmű volt a Pár választása a tortát illetően ami azért bizonyos esetekben nekem is segítség. Kikötés volt az, hogy ekrü színű legyen a torta (a fotók nem egyértelműen adják vissza a valódi színét a tortának) és az is, hogy fehér orchideák legyenek a tortán mögöttük egy kis rajzolt díszítéssel. Ilyenkor mindig félek, hogy majd a végeredmény hogy fog mutatni, annyira várom azt a pillanatot...


Elérkezett a várva várt hét, az esküvő hete, a hőség tombolt és a kétségbeesésem egyre csak fokozódott. Meg is gyűlt a bajom a bevonóval, hiába hibernáltam magam az étkezőben, a bevonót a mélyhűtőben, hiába volt minden mert a kezem melegétől nyúlt és szakadt... reménytelennek láttam a helyzetet majd némi relaxálás után sikerült győznöm! :-))) Fantasztikus érzés látni már a bevont tortákat és ahogy épül fel, ahogy egy kerek lesz az egész torta a díszítéstől. Ez a legkedvencebb részem az egészben.


Férj most is segítségemre volt az összeállításkor és Bence (http://www.molnarbence.com/, http://www.sun-spotz.com/) is eljött, hogy fotókat készítsen a tortáról (itt is köszöntet érte!)
Nagyon tetszett a végeredménnyel (na jó, azért most itt nem sorolom fel a hibákat annak aki nem látja :-) mert van rajta egy pár amit másképp kellett volna csinálni, de addig jó amíg nem vagyok maradéktalanul elégedett)



Ami mindennél többet ér, az a visszajelzés a tortáról! Másnap (tegnap) a Menyasszony, a frissensült Feleség elcsukló hangon hívott fel, hogy megköszönje a tortát. Amikor találkoztunk is éreztem rajta a boldogságot és ez az igazi elismerés, amikor elmeséli és látom is rajta....hogy a könnye kicsordult, amikor meglátta a tortát. Ez az, amiért megéri ezt az egészet csinálni. :-))) ...hogy a nyakamba borult és ölelve köszönte meg.
Én is köszönöm a lehetőséget, ezt a bizalmat és megtiszteltetést! 


És a belsőről: a legalsó fekete erdő krémmel, a felette lévő két szint pedig trüffel krémmel volt töltve.


11 megjegyzés:

Bogesz írta...

Gyönyörű! Nem is tudok ennél többet mondani! :)

Névtelen írta...

Dejó, dejó, dejó! :-) Annnyira gyönyörű! ♥

Ui.: Tök jó a körmöd! Ha találkozunk mutiii! ;-)
Ui2.: A nyakláncodon felfedezhető kópétól elolvadtam.

Üdv.: Ropi vagy hívj ahogy akarsz

M@rti írta...

Nagyon-nagyon szépet alkottál!

Reni írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Reni írta...

Csodálatos és isteni finom volt a torta! Nálad jobb embert nem is találhattunk volna az esküvői tortánk elkészítésére.
Örök emlék marad számunkra és a vendégeink számára is. :)
Nagyon szépen köszönünk mindent!

Üdv:
Reni és Gábor

Eszter írta...

Kedves Reni és Gábor!

Én is nagyon szépen köszönök mindent, nagyon nagy öröm volt nekem is! ;-)

Erika írta...

Nagyon elegánsan szép!:)

Böbe Morzsák írta...

Meseszép ez is Eszter!

Picu írta...

Tökéletes. Ehhez hasonlókat csak külföldi honlapokon látni, eddig még csak néhány magyar blogon láttam hasonlóan igényesen kivitelezett tortát. Remélem egyszer én is eljutok erre a szintre, meseszép lett!

A virágokat miből csináltad?

Eszter írta...

Köszönöm szépen mindenkinek! :-)

Picu! Nagyon kedves vagy, köszönöm amiket írsz! :-)
A virágokhoz egy cukormasszát használtam, most először próbáltam ki, szuper anyag. Amint eljutok odáig, receptet is közlök hozzá. ;-)

tejszínhab írta...

Csodaszépséges :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails