2011. november 16., szerda

Sertésszűz zöldborsópürével és petrezselyem pestoval


Mostanában kevés étel került posztolásra a blogon, a torták között, de igyekszem megtalálni az összhangot. Egyébként vicces is, mert nem tortás blognak indult ez, aztán az ember lánya mégis talál egy kicsi utat, egy ösvényt,  amiből aztán akár főútvonal is alakulhat. :-)
De azért enni is kell rendes ételt, bár mostanában nem mondhatnám, hogy egekbe szökik a hús utáni vágyam (???), így mindenféle egyszerű és húsmentes-na jó, azért nem teljesen-étel kerül az asztalra. Nagy bánatom, hogy mire elkészül az étel, olyan gyenge, mit gyenge, borzalmas fényviszonyok vannak a fotózáshoz, ami jelentősen kedvemet szegi... mivel úgy az igazi, ha azért valamennyire élvezhető a fotó a recepthez.
Ez az étel sem most készült, viszont most kerül posztolásra. Fel is vidít ezeknek az üde, tavaszt idéző színeknek a látványa a tányéron, még a hússal együtt is. :-)
Szándékosan minimális fűszert használtam az étel készítésekor, a kevesebb, néha több elvet követve. :-)

Hozzávalók:
40 dkg sertés szűzpecsenye
1 csomag mirelit zöldborsó
tejszín
1 evőkanál vaj
2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors

A húst megtisztítom, szárazra törlöm, majd a rostjaira merőlegesen felszeletelem. Az így kapott kis tallérokat sóval, borssal fűszerezem, majd egy kevés olajon megsütöm mindkét oladukat, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst.
A zöldborsót annyi vízben felteszem főni, amennyi éppen ellepi. Miután megfőtt, leszűröm. Mixerben pürésítem a zöldborsót (a botmixer is megteszi), hozzáadom a vajat, egy nagy csipet, darabolt petrezselymet, a fokhagymákat és tejszínnel beállítom a sűrűségét. Sóval ízesítem.
A petrezselyem pestohoz a maradék petrezselymet a fűszerekkel és egy kevés olíva olajjal botmixerrel  alaposan pürésítem, majd ízesítem a fűszerekkel. Tetszés szerint pirított dió, mandula is adható hozzá.

7 megjegyzés:

Roza írta...

Csodásak a színek, finom lehet a püré és a pesto is:) Nagyon guszta az összeállítás.

Éva írta...

Nagyon szép valóban a színezete is, guszta! Biztosan nagyon finom volt!

Bianka írta...

Nagyon finom

martinelli írta...

Nagyon jól néz ki.

María írta...

Hú de jól néz ki, nagyon jó ötlet a zöldborsópüré (is) :)!!

Eszter írta...

Örülök, hogy tetszik Nektek! Próbáljátok is ki! ;-)

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon jól néz ki, szeretném az biztos:-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails