2011. november 29., kedd

Gitár torta és egy szívinfarktus

most látom a fotón, hogy az egyik alkatrész nem jó helyre került...

Egy régi kedves osztálytársam keresett meg, hogy készítsek egy ünnepeltnek tortát. Ami nem más, mint egy gitár. Azon belül sem akármilyen, még fotót is kaptam róla.

a minta

Egyeztetés, szín, méret, íz... végül abban maradtunk, hogy a torta maximális mérete akkora lesz, amekkora az én hűtömbe befér, mert nem volt rá lehetőségem, hogy a szállítás előtt tegyem össze akár két részletből a tortát. Így maradt a végleges mérete-jobban mondva a hossza- 60 cm. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy elég hosszú és kissé labilis legyen....a tálcán.
Van/volt egy rémálmom, mindig megjelent szemeim előtt az aktuális torta készítése közben, mint a filmekben vagy vicces videókon, hogy a torta kiesik a kezemből mondjuk az átadás előtt. Történt valami hasonló, szerencsére csak hasonló. Megérkeztek a tortáért. Felkapom a kabátomat, cipőmet, Férj segít kioperálni a hűtőből, ajtót nyitni készül, kezemben a torta. Hiába próbáltam úgy fogni alól, hogy megtámasszam, a tálca mégis meghajlott.... a torta a gitár nyakánál szinte kettéhajlott, a húrok meg darabokra törtek.... éreztem én, hogy máshogyan kellett volna azokat kivitelezni, de megnyugodtam, hogy ez akkor is előfordulhatott volna. Ha glazúrból készül is ugyanúgy megkeményedett és tört volna el a mozgatástól. Bár volt otthon vékony drót is, de nem akart szépen kifeszülni (vagy csak én voltam a béna). Szóval kisebb infarktust és óriási sikítást követően próbáltam magamhoz térni és leszedni a húrok romjait miközben a tortát már várták... Idő sajnos nem volt már, hogy újabb húrokat készítsek a tortára így nagy lelkiismeretfurdalás közepette vittem a tortát és közöltem a tényeket. Szerencsém volt, hogy húrok nélkül sem volt annyira csupasz a torta és a visszajelzésből az Ünnepeltnek is tetszett. Én még készítettem róla "egészben" is fotót. Örülök azért, hogy így is elnyerte a tetszését az Ünnepeltnek, de nagyon sajnálom ezt a bakit. Féltem, hogy ezt nem kerültem azért majd el.
Belül síma piskótát töltöttem meg mogyorós trüffel krémmel.

15 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Szerintem csodaszép! :)

Fanó írta...

Micsoda egybe esések vannak :)
Épp hűl egy gitár torta a hűtőben ami burkolásra vár :) Úgyhogy a legjobbkor jött a bejegyzésed :D
A gitár szuper lett,remélem az enyém is hasonlít majd valamennyire az eredetire...én is képet kaptam róla :P

Eszter írta...

És most látom, hogy a zsínór is utólag került rá, ami nincs a fotón. :-)

Köszönöm tejszínhab! ;-)

Fanó! Remélem Te nem jársz majd így! ;-) jó munkát kívánok hozzá!

Adela Zilahi írta...

Csodaszep lett! Megtortenhetik nekem is! :)

Fanó írta...

Hát én már annyival jobb helyzetben vagyok,hogy elolvashattam a tapasztalatodat és majd nagyon igyekszem vele egyben kijutni az ajtón :)
Az "én" gitáromnak feketének kell lenni,de a mintája hasonló...
Holnap már feltehetem majd a blogra,nehéz lesz kivárni,mert a délután folyamán szeretnék elkészülni vele. Viszont félő,hogy az ünnepelt meglátná a blogon szóval várnom kell holnapig:)

Gabi, a tortatanonc írta...

Irtó jó lett! ...bár tegnap mesélted már a történetet, de most újra végigizgultam, ahogy leírtad! Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb baki - inkább, mint a tortaelejtős téma! :)
Nagyon tetszik a gitár, tipikusan Eszteres, finoman és szépen megvalósított torta!

Eszter írta...

ksözönöm! :-)

Gabi! Azért még a húrokon dolgoznom kell ha lesz legközelebb hasonló kérés. Józsi-féle drótos megoldás legszebb és legjobb azt hiszem.

Lencsilány írta...

Nagyon jól néz ki és igazából "anatómiailag" így is működőképes lenne, hogy a pick upot más helyre raktad:).

Pixie Pie írta...

Jáj, még belegondolni is rossz! Olyan már nekem is volt, hogy mozgatás közben jöttem rá, nem elég merev az alátét, aztán inkább szóltam, hogy hozzanak egy tálcát is alá, nem akartam kockáztatni, hogy megtörik vagy valami. Ezen a gitáron hál'istennek nem látszik a baleset, tök jól sikerült. Vagy még előtte fényképezted le? ;)

Eszter írta...

Lencsilány! Örülök, hogy nagyon nagy hülyeséget nem csináltam! :-) Igazából csak most vettem észre, hogy a 2 kép egymás mellett (alatt) van.

Pixie! A fótó még előtte készült. de annyit vonj le az értékéből, hogy nem voltak rajta húrok...

Bianka írta...

Fantasztikusan ügyes vagy

Éva írta...

Nagyon szép tortát készítettél, ügyesen megoldottad a felmerülő promlémákat.Máskor előre ne gondoljál semmi rosszra !

Roza írta...

Mindig annyira csodásak a tortáid, hogy igazán nem tudom hogyan dícsérhetném meg!:)

Eszter írta...

Nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm szépen! ;-)

Foodafok írta...

Ez annyira eredeti, hogy nagyon figyelni kell a művész úrnak, nehogy véletlenül evvel menjen a színpadra.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails