2015. május 4., hétfő

Spárgás pite


Ha már spárgaszezon van, akkor most kell sok-sok finomságot készíteni belőle. Volt már hasonló recept a blogon, ahhoz is leveles tésztát használtam. Próbáljátok ki, mert nagyon egyszerű és nagyon finom. Akár vacsorára, de akár egy laza ebédnek is megállja a helyét.

Hozzávalók: (2 főre)
1 csomag leveles tészta
egy nagy maréknyi spárga
fél tubus natúr tömlős sajtkrém
2-3 evőkanál tejföl
2-3 szelet bacon
kb 10 dkg reszelt sajt


A leveles tésztát kiolvasztjuk, vékonyra kinyújtjuk, ketté vágjuk és a peremétől 1-1,5 cm-re bekarcoljuk egy éles késsel. Nem kell átvágni a tésztát, inkább csak belekarcoljuk a peremét (így majd sütés közben megemelkedik).
A spárgát úgy tisztítjuk meg, hogy az alsó fás részét eltávolítjuk (hámozni nem kell). Én mindig úgy csinálom, hogy az alsó végéhez közel megfogom a két kezemmel és eltöröm. Ahol eltörik, onnantól fás az alsó szára (ezt nem használjuk fel), majd alapos mosás után enyhén sós és egy csipetnyi cukorral ízesített vízben roppanósra főzzük a spárgát. Ha megfőtt, akkor leszűrjük.
A sajtkrémet összekeverjük a tejföllel és egy picit megsózzuk.
Úgy kenjük be a tésztát, hogy a bekarcolt peremen kívülre ne kerüljön a tejfölös krémből (mert akkor nem fog megemelkedni). Jól megszórjuk a reszelt sajttal és elhelyezzük rajta a spárgákat és a bacont.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép színűre megsül és teljesen megolvad a sajt.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails