2015. február 24., kedd

Csirke currys szószban


Ez egy olyan főétel, amely igazán minimális főzést (sütést) és előkészítést igényel. A legbonyolultabb része talán az, hogy fel kell darabolni hozzá a húst. Az oroszlánrész meg a sütőben zajlik, de azzal már semmi dolgunk nincsen, csak kivenni az elkészült, mennyeien illatozó ételt a sütőből.
Nem lehet kifogás, hogy sokat kell bajlódni a másnapi ebéddel! ;-)

Hozzávalók: (2 főre)
1-2 csirkemell filé mérettől függően
tejföl (kb 300 g)
2-3 evőkanál majonéz
1 dl tejszín (30 %-os)
1-2 dl húsleves alaplé
curry (kb 2 teáskanál, ízlés szerint)

bors

A húst megtisztítjuk és felkockázzuk majd sózzuk és borsozzuk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a tejszínnel, a húsleves alaplével és curryvel, sóval, borssal ízesítjük.
A szószhoz tesszük a felkockázott húst és alaposan összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kevés olíva olajjal kikenünk és beleöntjük a szósszal összekevert húst majd előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 50-60 percig sütjük.
Végül alufólia nélkül további 10-15 percig sütjük (ekkor sűrűsödik be a szósz igazán).
Az elkészült curry szószos húst rizzsel tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails