2015. január 27., kedd

Amikor Férj főz: Sertésszűz whiskys vargánya mártással


Mondjuk úgy, hogy egy "vendégposzt" jön a blogon. Már ha Férj ebbe a kategóriába sorolható, hogy vendég. Egy a lényeg, ezt a fennséges fogást Ő készítette és nagyon jól sikerült, mindenképpen szerepet kap a blogon! :-)

Hozzávalók: (2-3 főre)
40 dkg sertés szűzpecsenye
6-8 szelet bacon
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál kapribogyó (apróra darabolva)
1 teáskanál dijoni mustár

bors

Hozzávalók a mártáshoz:
20-30 dkg vargánya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl whisky
1 dl tejszín

bors




A húst megtisztítjuk és szárazra töröljük, sóval és borssal fűszerezzük. Az apróra darabolt kapribogyót összekeverjük a tejföllel, a mustárral és a majonézzel majd bekenjük vele a húst. A bacon szeletekkel körbetekerjük és előmelegített sütőben (170 fokon) fóliával lefedve kb 30 perc alatt megsütjük a húst. A legvégén fólia nélkül még egy kicsit megpirítjuk a tetejét, de vigyázzunk arra, hogy ne szárítsuk ki a húst. Amikor megsült, akkor fóliával lefedve 10 percet pihentessük szeletelés, tálalás előtt.

Amíg a hús a sütőben sül, addig elkészítjük a gombamártást. Ehhez a hagymát apróra kockázzuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát és együtt pirítjuk tovább. Sóval és borssal fűszerezzük majd hozzáöntjük a whiskyt és a tejszínt is. Fedő alatt puhára főzzük.

Sütőben sült fűszeres burgonyával tálalhatjuk, de a burgonyapüré is jól illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails