2014. szeptember 22., hétfő

Török zöldségleves (Sebze Çorbasi)




Itt van az ősz újra és nálunk a leves szezon is beköszönt ilyenkor. Mi nagyon szeretjük egyébként is, ahogyan azt már többször is említettem, de olyan igazán melengető tud lenni egy borús napon a finom, meleg levest kanalazni.
Mostanában szeretek különböző nemzetek konyháiban nézelődni és recepteket szemezgetni. Ez a leves most a török konyhából érkezett, telis-tele finom zöldségekkel.

Hozzávalók:
2 sárgarépa
2 közepes méretű burgonya
5 nyers káposztalevél
1 zellergumó
1 póréhagyma
1 hagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
5 dkg rizs
2 evőkanál paradicsompüré
5 dkg vaj
2 l húslé


Az apróra vágott hagymát, répát és zellert vajon előpároljuk. Felöntjük a húslével (vagy vízzel és ételízesítővel, vegetával ízesítjük). Megsózzuk majd belerakjuk a kockára vágott burgonyát, a felkockázott káposztát, a felkarikázott póréhagymát és az apróra darabolt petrezselymet. Közepes lángon lassú tűzön főzzük. Félidőben hozzáadjuk a rizst és készre főzzük a levest.
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott friss kaporral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails