2014. július 4., péntek

Sült apróhal - a tenger íze!



Ez az étel -ezek a kicsi, apró halak- nekem egyértelműen a tengerpartot idézik. Rajongok érte!
Amikor otthon készül, az egész házat betölti az a fantasztikus illat, amit a tengerparti sétányon lehet érezni ahogyan -többek között- ezeket a kis halakat sütik. Leírhatatlan és aki már kóstolta annak ecsetelnem sem kell. Ez az étel pótol egy csipetnyit a tengerparti feelingből amikor már az elvonási tünetek kezdenek előjönni. :-)
Semmi flanc, semmi túlzás csak egy kis paprikás liszt, halacskák kisüt, ropogós kenyér és egy kis mártogatós na meg citrom. Kell ennél több? Csak a tengeeeeeer!!! :-))




Hozzávalók:
apró hal (beszerzési forrásom a Metro áruház, de ez nem a reklám helye-fagyasztva kapható kilós kiszerelésben)
paprikás liszt (kevés pirospaprikát keverjünk a liszthez)
olaj

A kis halakat egy kicsit kiolvasztjuk majd megforgatjuk őket a paprikás lisztben.
A forró olajban kis adagokban, pár perc alatt kisütjük a halakat  majd papírtörlőre szedjük őket.
Megsózzuk és még forrón tálaljuk.
Citromot, friss kenyeret és esetleg mártogatóst kínálunk hozzá.

A mártogatóshoz tejfölt, esetleg majonézt, fokhagymát és friss fűszernövényeket (én ezt most aprított metélőhagymával készítettem) keverünk.

3 megjegyzés:

an azar írta...

Helsinkiben kóstoltam ezeket az apró halacskákat (igencsak kedvemre valók voltak!). Majdnem közelharcot kívtunk egy termetes sirállyal a finom falatokért. Jó, hogy eszembe juttattad, ha apró halacskákba boltok, el is készítem ;-)

Olgis írta...

De, kiszeded a belet belőle?

Névtelen írta...

nem!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails