2014. július 4., péntek

Sült apróhal - a tenger íze!Ez az étel -ezek a kicsi, apró halak- nekem egyértelműen a tengerpartot idézik. Rajongok érte!
Amikor otthon készül, az egész házat betölti az a fantasztikus illat, amit a tengerparti sétányon lehet érezni ahogyan -többek között- ezeket a kis halakat sütik. Leírhatatlan és aki már kóstolta annak ecsetelnem sem kell. Ez az étel pótol egy csipetnyit a tengerparti feelingből amikor már az elvonási tünetek kezdenek előjönni. :-)
Semmi flanc, semmi túlzás csak egy kis paprikás liszt, halacskák kisüt, ropogós kenyér és egy kis mártogatós na meg citrom. Kell ennél több? Csak a tengeeeeeer!!! :-))
Hozzávalók:
apró hal (beszerzési forrásom a Metro áruház, de ez nem a reklám helye-fagyasztva kapható kilós kiszerelésben)
paprikás liszt (kevés pirospaprikát keverjünk a liszthez)
olaj

A kis halakat egy kicsit kiolvasztjuk majd megforgatjuk őket a paprikás lisztben.
A forró olajban kis adagokban, pár perc alatt kisütjük a halakat  majd papírtörlőre szedjük őket.
Megsózzuk és még forrón tálaljuk.
Citromot, friss kenyeret és esetleg mártogatóst kínálunk hozzá.

A mártogatóshoz tejfölt, esetleg majonézt, fokhagymát és friss fűszernövényeket (én ezt most aprított metélőhagymával készítettem) keverünk.

4 megjegyzés:

an azar írta...

Helsinkiben kóstoltam ezeket az apró halacskákat (igencsak kedvemre valók voltak!). Majdnem közelharcot kívtunk egy termetes sirállyal a finom falatokért. Jó, hogy eszembe juttattad, ha apró halacskákba boltok, el is készítem ;-)

Olgis írta...

De, kiszeded a belet belőle?

Névtelen írta...

nem!

Névtelen írta...

Nem is kell megtisztitani? Szóval fejjel szemmel meg minden tartozekaval együtt kell elkesziteni? Én még nem készítettem ilyet. Gondoltam veszek csak nem tudtam mire való pedig az ára is barátságos volt

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails