2013. április 17., szerda

Medvehagymás-juhtúrós krém


A "medvehagyma hét" következő állomása egy igen egyszerű, de annál ízletesebb szendvicskrém. Akkor is jó szolgálatot tesz, amikor már kifogytunk az ötletből, hogy mit is kenjünk a kenyérre... Ehhez a krémhez a medvehagyma szárított változata is jó vagy a fagyasztóba eltett (arany)tartalék is akár az év hátralevő részére.
A medvehagyma őrületemmel karöltve jött a juhtúró őrület is. Talán azért, mert irtó jól passzolnak egymáshoz? Szerintem így van. Próbáljátok ki Ti is! ;-)


Hozzávalók:
juhtúró
tejföl
medvehagyma

Mindössze csak annyi dolgunk van, hogy a juhtúrót (attól függően, hogy milyen állaga van) kikeverjük egy kevés tejföllel - lazítjuk egy kicsit vele.
A medvehagymát megmossuk és nagyon apróra vágjuk majd a juhtúrós krémhez keverjük és már fogyaszthatjuk is.
Pirítósra vagy friss kenyérre kenve is nagyon finom, de kitűnő töltelék is lehet belőle. (akár paradicsomba, sonkatekercsbe, stb.)

4 megjegyzés:

Kati írta...

Hogy nekem miért nincs medvehagymám?:)
amúgy kipróbálta a medvehagymás tekercsedet, kicsit másképp medvehagyma nélkül, nagyon jó lett:)

Eszter írta...

Nem is árulnak felétek sehol medvehagymát?
A tekercs egy csomó minden mással is nagyon finom. Akár spenóttal vagy rukkolával, de sajttal-sonkáva is kiváló.

Ágica írta...

isteni finom lett! koszonom a receptet!

Eszter írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést! ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails