2012. október 15., hétfő

Zsolnay levesestál torta


Megint szerencsém volt egy ötletes tortát elkészíteni. Nagyon örülök, amikor nem a megszokott kérés jön és amit már előttem sokan elkészítettek, így kevés új ötlettel lehet előrukkolni. Na, ez a torta tényleg nem ebbe a kategóriába tartozott.
Az Ünnepelt ugyanis nagy gyűjtő, mindenféle porcelánt vásárol, rendszerint az internetről rendelve. Kaptam kinyomtatva egy pár fotót arról, hogy mi is a elképzelés a tortáról. Szó se róla, azért megijedtem egy kicsit, de örömmel mondtam igent a tortára. Végül erre a tálra esett a választásom, igaz a formája egy kicsit öblösebb fazonúra hasonlít (legalább volt is mit enni):


Maga a torta trüffel krémmel volt töltve és egy kevés pörkölt mogyoróval megszórtam szintenként, amit kakaós piskótába töltöttem.
Jót mosolyogtam akkor, amikor jöttek a tortáért és felmerült az az ötlet, hogy becsomagoltatják, mint egy postai küldeményt, mintha valóban egy tálat kapna az ünnepelt. :-)



9 megjegyzés:

Pixie Pie írta...

Nagyon szép lett a formája, ügyesen megoldottad. Aztán csak vigyázz a fogalmazással, mert nekem már irogattak olyat a Zsolnay mintás tortára, hogy jogdíjat kéne fizetnem. :))) Érdekes emberek vannak...

Eszter írta...

Köszönöm szépen Pixie! Tőled mindig igazi elismerés ha ilyeneket írsz! ;-) Közben meg is lepődtem! Hol vagyok én egy igazi Zsolnay porcelán festőtől...

Pixie Pie írta...

Hát mi tortákat csinálunk, nem porcelánt, úgyhogy nem is lehet tőlünk elvárni. :) Különben is, ők évekig festik ugyanazt a mintát, van idejük begyakorolni. ;)

marisz57 írta...

Remek lett!

María írta...

Első pillantásra azt hittem, tényleg egy levesestál. Nagyon élethű lett, ügyes vagy, le a kalappal!!

Sütis néne írta...

nagyon szép lett! :-)

Kricky írta...

nagyon ügyi vagy! :)

Eszter írta...

Köszönöm szépen mindenkinek! :-))

M@rti írta...

Úgy rémlik, ilyen tálból ettük régen a húslevest a Mamánál!
Ízléses darab! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails