2012. április 23., hétfő

Túrázós torta



Ezt a tortát egy olyan kérésre készítettem, ahol az Ünnepeltnek bicajozós és/vagy túrázós témakörben szerettek volna egy tortát ajándékozni. Gondoltam összegyúrhatnánk a kettőt, úgysem áll ez a két téma olyan nagyon messze egymástól ha ezt a helyzetet nézzük. :-)
16 szeletes tortát kértek (itt is sikerült azért kicsit túllőnöm azt hiszem). A tortához ugyanis egy 20 és egy 15 cm-es tortaformában sütöttem 1-1 piskótát. Belül trüffel krémmel töltöttem meg a szokványos módon majd jött a csavar. A két tortát egymásra helyeztem és elkezdtem faragni. Egy spirálban szerettem volna levezetni a dombtetőről a bicikli utat, amihez próbáltam megfaragni a tortát. Egyszerűnek látszódott elsőre a dolog, de közben rájöttem, hogy mégsem volt egyszerű vállalkozás főleg azért, mert ezt a magas tortát egyben kellett beburkolnom... Néha azért jó hülyének lenni-ahogy egy kedves ismerősöm mondaná. :-)))
Nem akartam túldíszíteni, így a két bicaj mellé csak egy pár növényzet, kavicsok és egy kismadár került.
A 40-es sebességkorlátozó tábla jelzi az Ünnepelt korát. :-)




4 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon ügyesen megoldottad, szuper jó lett a torta!

Eszter írta...

köszönöm Marisz! :-)

Névtelen írta...

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy te a fekete színt minek a segítségével éred el ??
A torta csodálatos!! :)

Eszter írta...

Köszönöm! ;-)
Fekete színt (ha kis mennyiségben elég, akkor) fekete Wilton színezővel, de ha nagyobb mennyiségben kell a fekete, akkor érdemesebb porfestékkel színezni (de előtte érdemes barnára színezni, majd onnan feketére).
Üdv: Eszter

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails