2012. április 17., kedd

Angyal(ka) torta fázisfotókkal


 


Néha előfordul, hogy olyan kérésekkel találkozik az ember, amire nem tud nemet mondani. Ez történt most velem. Csak hallgattam a kérések sokaságát, amikor erről az angyal tortáról volt szó. Természetesen 3D-ben képzeltem el, hogy mennyire jól mutatna egy angyal, semmiképpen nem fekvő vagy rajzolt angyalt gondoltam.
Ám de.... és itt jön a sok DE és a kívánságlista. :-) De ne olyan "gagyi" legyen, ne "mesearcú", hanem szép, nőies arca legyen, szép hajjal és szép nagy szárnyakkal és legyen rajta három rózsa a szoknya alján és ne legyen fehér a ruhája, inkább törtfehér-ekrü színű és csillogjon is és gyöngyök is legyenek rajta és virágok is lehetnek rajta vagy díszítés a szoknyáján és.... hú és még több húúúú és csak kapkodtam a levegőt. Mondtam is, hogy nem vagyok biztos abban, hogy meg tudom olyannak csinálni ezt a tortát, mint az elképzelés mert annyira de annyira konkrét volt és féltem, hogy nem tudok eleget tenni ennyi kritériumnak. Lévén mégiscsak egy tortáról van szó... Viszont végig éreztem azt, hogy nagyon szeretném elkészíteni, megvalósítani és nem csak a kihívás miatt, valami ott motoszkált végig és tudtam, hogy jó lesz és sikerülni fog. Őszintén megmondom, hogy rendes kutatásba kezdtem a neten az angyalokról. Hogy áll és mekkora szárnyuk van és milyen ruhát viselnek ezek a megfoghatatlan teremtések.
A tortákból egész keveset találtam, egyetlen egy volt, ami megfogott és igazán tetszett.


Másik fontos pont az volt, hogy azért nem kis méretű tortát kellett készítenem (egyszer az a baj, ha kicsi formatorta kell, egyszer az, ha nagy :-) ) de ez is csak azért okozott fejtörést, mert nem akartam nagyon nagy szoknyát készíteni mert féltem, hogy akkor kicsit aránytalan lenne. (25 szeletesnek készítettem)
Semmiképpen nem gondoltam műanyag baba használatára, de az arc megformálása nagy problémának tűnt. Szerencsére rábukkantam Lenkénél a baba torta készítésére, ahol láttam az ötletet. Egy gipszkiöntő formát használt a baba arcának megformázáshoz, amit nekem is sikerült beszereznem. Nagyon jól működött. A masszát egy kis cmc porral kevertem össze, hogy maradjon is némi tartása a későbbiekben, a testét is így készítettem el, de azt már kézzel formáztam. A hűtőben dermesztettem egy kicsit, hogy megmaradjon a végleges formája majd ezt követően öltöztettem fel. A haját fokhagymanyomóval készítettem és próbáltam valami divatosra és egyszerűre igazítani. :-)


Magához a tortához sütöttem egy 20 cm-es formában piskótát és egy méretre szinte megegyező kuglóf formában piskótát, majd egy kicsit megfaragtam őket végül joghurtos-málnás krémmel töltöttem be és vajkrémmel vontam be. Kicsit megijedtem, mert elég magasnak bizonyult a torta, de szerencsés volt ebben az esetben a saját készítésű felsőtest, mert hozzá tudtam igazítani.


 A felsőtestet egy hurkapálcára rögzítettem, majd ezt szúrtam a baba szoknyájába.Magáról a felsőtestről elmaradt a fotó, de remélem azért ezen is látszódik még a sminkelés előtti állapot :-)A szoknya fodrait készítettem el először, majd öltöztettem fel hátulról is és végül az arcát is kifestettem és felkerült a hajkorona is, majd a legvégső díszítéssel és a szárnyakkal megkapta a végső formáját az Angyal. Most először próbáltam ki a glazúrral "rajzolni", ezzel díszítettem a ruháját hátulról. Némi gyöngyház lüszterrel visszafogott, szépséges csillogást kapott.
A három rózsának is volt jelentősége, mintegy szimbólum. Kicsit féltem hogyan fog majd mutatni, de kifejezetten tetszett nekem a végeredmény.
A szárnyait ehető ostyából készítettem el. Először semmi dísz nem volt rajta, aztán úgy szavaztuk meg otthon nézegetve a végeredményt, hogy talán mégis kellene rá valami.
A méretek...a hűtő... hát igen. Már többször említettem, hogy nem a szabvány méretű hűtőnk van, de még így is gondot okozott és szétszedni kellett, hogy beférjen a torta, de szerencsére megoldódott. Sajnálom, hogy nem mértem le a magasságát, de igen szép, tisztességes mérete volt.


Imádtam. Minden egyes részletét. Sokszor olyan nehéz egy-egy tortától megválnom, ez most kivételesen nehéz volt. A visszajelzés szerint nagyon nagy sikere volt és nagyon örülök, hogy sikerült végül minden elvárásnak megfelelnem és olyan tortát készíthettem, amit megálmodtak.
A torta egyébként egy hölgy 60. születésnapjára készült.

12 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Szépséges lett az angyalod, gratula :)

trollanyu írta...

Ez fantasztikus:) Csak ámulok, olyan gyönyörű:)

marisz57 írta...

Csodálatos lett a torta!Jó sok munkádba került, de megérte.
Nagyon-nagyon ügyes vagy!

Eszter írta...

Köszönöm szépen! Igen sokat dolgoztam vele, de megérte a végeredmény. Imádtam, imádom. :-)

Heti Menük Tünde írta...

Ez a torta nem gyönyörű, hanem egyszerűen "angyali":) Ha én egyszer ilyet tudnék kreálni, a gyermekeim szobrot emelnének nekem is és a tortának is:)...

Eszter írta...

Tünde! Mosolygok csak! :-)
Az enyém gyerek a szoborállítástól messze áll, Ő inkább megenné. :-))

Nudleee írta...

Hűű ez nagyon szépséges lett, gratula! :)

Gasztropali írta...

Wooow!!! Lélegzetvétel nélkül olvastam a szöveged. :-) Ámulok és bámulok...perfect job!!!! :)))

Eszter írta...

Köszönöm! Örülök nagyon! :-))

VintageLili írta...

Eszter, imádom a tortáid!:))

Eszter írta...

Köszönöm Lili! Nálad is szuper dolgokat találtam! ;-)

Jámborné Budai Mónika vagyok írta...

Gratulálok mennyeien gyönyörű!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails