2011. május 4., szerda

Zöldséges lasagne (paradicsom, cukkini, spenót)



Néha szerintem kifejezetten jól tud esni egy hús mentes étel. Könnyű, de eléggé laktató is, színpompás, nem mellékesen egészséges is a sok-sok finom zöldségtől.
Már kezdenek előbújni a finomabbnál-finomabb zöldségek, így amikor "szembe jött" velem a spenót, akkor már tutam, hogy ez a lasagne lesz a sorsa a cukkinivel együtt, amit finom paradicsom kísért a sütőtálig.

Hozzávalók: (2 főre)
fél doboz lasagne lap
1 közepes méretű cukkini
10 dkg friss spenót
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
kb 2-3 dl tejszín

bors
bazsalikom
reszelt sajt a tetejére és a rétegek közé (kb 15 dkg)

A spenótot alaposan megmosom, majd forrásban lévő vízbe csobbantom egy rövid időre (leforrázom).
Egy seprpenyőbe kevés olajon kicsit megpirítom a karikára vágott cukkinit, de éppen csak egy pár pillanatig. Hozzáöntöm a paradicsomot és a spenótot is hozzáadom. Fűszerezem, majd felönötm a tejszínnel. Ennek a mennyiségét úgy próbáljuk eltalálni, hogy egy jó szaftos ragunk legyen ezáltal, mert majd a tészta ebben a ragu levében fog "megfőni" a sütőben.
Egy tűzálló tálat alaposan vajazzunk ki, majd a raguból merjünk egy keveset a tál aljára. Erre helyezzünk egy sorban lasagne lapokat, majd tegyünk rá a raguból és kevés reszelt sajttal is szórjuk meg. Újra egy réteg tészta jön, majd legvégül ragu (így folytatjuk a rétegezést ha van még hozzávalónk). A tetejét megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőbe tesszük. Érdemes letakarni először alufóliával, hogy a tésztának legyen ideje megpuhulni, végül fólia nélkül süssük pirosra a tetejét.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Ide vele éhes vagyok :)))

Ditta tortái írta...

Nem csak guszta és finom,hanem nagyon egészséges is!:-)

Kati írta...

Kérnék én is egy szeletet belőle.

Eszter írta...

Ezek szerint csaphatnánk egy lasagne-party-t? :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails