2011. május 16., hétfő

AS Roma torta

Ez volt a sablon, az eredeti logó:

Az egyik kedves kollégám Párjának készült ez a torta. Egyértelmű volt, hogy valami olaszos, valami Rómával kapcsoltaos témájú legyen. Végül jött az ötlet, hogy a  foci csapat logója legyen maga a torta. A bulin készült fotók egyértelműen igazolták-ami szerint tényleg nagy rajongója a csapatnak a hölgy-, hogy jól sikerült a meglepetés. :-) Külön kérés volt, hogy az ünnepelt éveknek megfelelő számú gyertya égjen a tortán, pontosan 34 darab.
Belül kakaós piskóta volt gesztenye krémmel töltve.
Azt hittem első körben, hogy egyszerű lesz a feladat, aztán a betűk, majd Romolus és Remus meg a farkas kivágása marcipánból megdöntötte ezt a gondolatot.
Nekem tetszett a végeredmény és így utólag is boldog születésnapot kívánok az Ünnepeltnek!


A 34 darab gyertyával:

9 megjegyzés:

Dia és a konyha írta...

Jól sikerült! Szép lett! :)

Kati írta...

Hát nem semmi azért az a munka amit ebbe fektethettél, csak gratulálni tudok.

Gabi, a tortatanonc írta...

Kíváncsian vártam ám már a szombati tortát! Nagyon jól megoldottad! Az oldalára mivel írtál? Annyira jól mutat ez a címer, én nem tudom azt se, hogy milyen csapat logója - de ez még nekem is nagyon tetszett volna!
Az meg tipikus, hogy minél egyszerűbbnek tűnik, annál nehezebb igazán jól elkészíteni...

Eszter írta...

Dia, Kati! Köszönöm!

Gabi! Glazúrral írtam rá (tojásfehérje, porcukor, pici citromlé). Őszintén megmondom, hogy én sem hallottam még ezelőtt erről a csapatról, de most már legalább ezt is tudom! :-)

egycsipet írta...

Hű, ez nagyon jól sikerült! Minden elismerésem a kivágott mintáért, én egyszer próbálkoztam ezzel a módszerrel, de legközelebb jobban meggondolom. Egyszerűnek gondoltam, aztán jött a pofon. :DDD

Eszter írta...

Csipet! Köszi. Nem mondom én sem, hogy egyszerű volt, de végül mégis én győztem! :-) Szerencsére.

Ditta tortái írta...

Nagyon szép lett,ügyesen megoldottad!

Cecilia írta...

Ez tökéletes!!! és igen,ami egyszerünek tűnik, mindig az a leg nehezebb. Nem akarok tippelni, de tutira elbabráltál vele jó néhány órácskát, de megérte,mert a végeredmeny tökéletes lett! Gratulálok!

M@rti írta...

Nagyon jóóó lett! Már tudom, hogy ide kell visszatérnem jövő januárban, (!) akkorra van egy szintén olasz focicsapatos-jelvényes megrendelésem. Talán éppen ez.
Ügyi vagy!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails