2011. április 18., hétfő
Tepertős pogácsa
Ha sós sütiről van szó, akkor nálam egyértelműen a pogácsa a nyerő. Amikor eldöntöm, hogy márpedig pogit sütök, akkor az sem zavar, hogy ha esetleg keleszteni kell vagy hajtogatni, mert tudom, hogy megér minden fáradalmat, olyan jó lesz a végeredmény.
Ez a tepertős pogácsa is szőrén-szálán eltűnt, mielőtt észbe kaptam volna, hogy pogácsát sütöttem.
Hozzávalók:
20 dkg tepertő (krém)
35 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg friss élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál só
1 csipet őrölt bors
1 tojás a kenéshez
A langyos (enyhén cukrozott) tejben felfuttatju az élesztőt.
A lisztet összedolgozzuk a tepertővel, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval. Alalposan összegyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán négybe hajtogatjuk és 30 percig kelesztjük. A hajtogatást háromszor megismételjük, közben 30-30 percet kelesztük a tésztát. Legvégül 2 centi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd kicsire pogácsákat szaggatunk belőle.
Megkenjük a felvert tojással és berácsozzuk a tetejüket.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük őket.
Címkék:
Kelt tészta,
Pogácsa,
Sós sütemény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nnnna ez az, amit még nem sikerült megkedvelnem. De rajta vagyok... :D
Kukk be hozzám, játékra várlak! :)
Imádom! Ha lehetne kérnék is párat, de most kihagyom. Nézz be hozzám, meglepetéssel várlak!
Mi nagyon szeretjük a pogit,kztük a teertőset is:-)
Guszták!
Na, ezt gyorsan megcsináljuk szerdára, az El Classicora. Hajrá Barcelona, Hajrá Eszter.
Megjegyzés küldése