2011. február 20., vasárnap

Hagymás sült tartja


Egy újabb egyszerű és nagyszerű étel. Csak fűszer és hagyma, na meg a finom tarja kell hozzá amit szép pirosra, omlósra sütünk.

Hozzávalók:
tarja (szeletelve)
vöröshagyma
fűszerkeverék tetszés szerint
olaj

A húst egy kevés olajjal és a fűszerkeverékkel bepácoljuk 1-2 órára.
A hagymát felkarikázuk, majd a bepácolt hússzeleteket ráfektetkük és fólia alatt alacsony hőfokon (150 fok) puhára sütjük. A legvégén levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük.
Mi petrezselymes burgonyát választottunk hozzá köretként.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Ez finom lehet,s főleg a petrezselzmes burgonyát kivántam meg. Olzan nyáridéző!

Eszter írta...

Nagyon finom volt, igazán puhára, omlósra sült és a petrezselymes burgonya meg fokhagymás változatban készült!
Kipróbáltad már a brokkolit?

Foodafok írta...

Imádom a tarját. És pont így elkészítve. Ezt a tányért jobb kézzel megfog, balkézben egy pohár sör, majd indulás a fűzfa alá a kockás abrosszal megterített 200 éves faasztalhoz, a saját tavam mellé. (csörög az óra)Jajj! Már reggel van? De szépet álmodtam. Csak a tarja az igaz.

Eszter írta...

És persze alsó hangon legyen minimum 20 fok!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails